Hlavní obsah

Na olympiádu chce i v 55 letech! Legendární Němka ještě nekončí

Berlín/Praha

Německá jezdecká hvězda Isabell Werthová chce závodit i na příštích olympijských hrách v Paříži, kdy jí bude 55 let. O tom, že by si protáhla veleúspěšnou kariéru až do OH 2028 v Los Angeles, už sedminásobná olympijská vítězka a devítinásobná mistryně světa v drezuře neuvažuje.

Foto: Profimedia.cz

Německá jezdecká hvězda Isabell Werthová.

Článek

"Paříž je zlomová, po ní se závoděním skončím. Jestli to bude v roce 2024, nebo 2025, se ještě rozhodnu," řekla dvaapadesátiletá Werthová v rozhovoru pro německou agenturu DPA, v němž poprvé promluvila o svých plánech. "V 60 už určitě závodit nebudu," dodala.

Werthová na mezinárodní scéně debutovala v roce 1989, na olympijských hrách poprvé startovala v Barceloně 1992. S výjimkou Londýna 2012, kde chyběla, byla pokaždé členkou vítězného družstva. Individuální závod vyhrála v Atlantě 1996, pětkrát skončila druhá, naposledy letos v Tokiu.

Pokud by získala zlato i v Paříži, stala by se nejúspěšnějším německým olympionikem v historii. Tento primát drží rychlostní kanoistka Birgit Fischerová s osmi zlatými a čtyřmi stříbrnými medailemi, na to ale Werthová nemyslí. "Nemám ambice řídit se statistikou," řekla.

Reklama