Hlavní obsah

Návrat jeskynního muže, Valujev zazářil

NORIMBERK/PRAHA

Zvíře je zpátky! Ruský boxer Nikolaj Valujev dokázal, že je stále schopen velkých věcí. V Norimberku jasně vybodoval Bělorusa Sergeje Ljachoviče a čeká ho zápas o titul WBA v těžké váze proti Uzbeku Ruslanu Čagajevovi. Pro Valujeva to byla poslední šance vrátit se na výsluní.

Článek

Bývalý šampión WBO Ljachovič neměl nejmenší nárok. Dvanáct kol proti 213 centimetrů vysokému obrovi se pro něj stalo mučírnou. Verdikt byl jednoznačný – dvakrát 120:108 a 120:107 pro „bestii z Východu“. „Už se na tebe těším, Ruslane,“ varoval vítěz Čagajeva, který 34letého Valujeva loni připravil o šampiónský pás WBA. Odveta by se mohla uskutečnit už v dubnu.

Valujev si přípravu před sobotní bitvou v ringu zpestřil i návštěvou bundesligových fotbalistů Norimberka. S dvoumetrovým Čechem Janem Kollerem ochotně pózoval fotografům a všem hráčům týmu rozdal lístky na duel s Bělorusem. Věřil si a věděl proč. „On dokáže využít svých fyzických výhod,“ uznal po zápase Ljachovič. „Neměl jsem nic, čím bych odpověděl,“ tvrdil poražený.

Valujevův americký promotér Don King už byl zase pevný v kramflecích. „Nikolajův nový kouč Alexander Simin udělal za pár měsíců skvělou práci. Takže teď vyrážíme sjednotit tituly v těžké váze. Valujev knokautuje Čagajeva a pak je na řadě Kličko,“ vykřikoval pyšně King.

Reklama