Hlavní obsah

Německé rychlobruslařky Pechsteinová a Beckertová se pohádaly

Heerenveen

V německém rychlobruslařském týmu se během finále Světového poháru v Heerenveenu naplno rozhořela válka mezi dvěma velkými soupeřkami Martiny Sáblíkové. Jednačtyřicetiletá Claudia Pechsteinová kritizovala mladší kolegyni Stephanii Beckertovou za slabý výkon v závodu družstev, Beckertová na oplátku vzkázala, že na mistrovství světa s Pechsteinovou rozhodně závod družstev nepojede.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

Beckertová měla v páteční týmové stíhačce problémy udržet se Pechsteinové a Bente Krausové. Němky i kvůli tomu obsadily čtvrté místo s velkým odstupem devíti sekund na vítězné Nizozemky. Pětinásobná olympijská vítězka Pechsteinová poté kritizovala Beckertovou za její přístup a v souvislosti s kolegyní hovořila o "odmítání práce".

Čtyřiadvacetiletá Beckertová, jež má s Pechsteinovou dlouhodobě napjaté vztahy, reagovala prostřednictvím svého manažerského týmu. "Po tom, co se stalo v Heerenveenu, nevidím v tomto okamžiku možnost, že by Stephanie v závodu družstev na mistrovství světa v Soči vkročila na led s paní Pechsteinovou," uvedl dnes manažer Jochen Habermaier.

Ten zároveň vyzval německý svaz, aby zaujal k případu jasné stanovisko. "Těmito výroky se ukázal charakter paní Pechsteinové. Ve všech ostatních týmech by po takových slovech následovaly sankce," dodal.

Pechsteinové nicméně podle všeho žádný větší trest nehrozí. "K takovému výbuchu emocí ji vedl její profesionální přístup. Ale měla to provést diplomatičtěji," uvedl prezident svazu Gerd Heinze.

Reklama

Související témata: