Hlavní obsah

Nevrkla jednal s ministrem Dobešem o sporu v paralympijském hnutí

PRAHA

Předseda Českého svazu tělesně postižených sportovců (ČSTPS) Jan Nevrkla se dnes sešel s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy Josefem Dobešem a oba se domluvili na další spolupráci ve vyřešení letitého sporu mezi handicapovanými sportovci. V druhé polovině ledna by tak mělo dojít ke společnému jednání na petičním výboru, jehož by se měly už zúčastnit už obě znesvářené strany - ČSTPS a zástupci Českého paralympijského výboru (ČPV).

Článek

"Zrekapituloval jsem ministrovi celý spor a jsem rád, že se o tento problém zajímá. Doufáme, že na půdě parlamentu se všechno narovná ve prospěch všech handicapovaných sportovců," řekl ČTK Nevrkla. "Pan ministr přislíbil, že se bude ve věci angažovat ve spolupráci s petičním výborem," dodal.

Spor se dostal na půdu parlamentu poté, co se členové ČSTPS v minulém týdnu obrátili peticí na Poslaneckou sněmovnu a její předsedkyni Miroslavu Němcovou.

Problém vznikl před šesti lety, kdy Nevrkla pohrozil kvůli údajně neprůhlednému hospodaření vystoupením z ČPV, což jeho zástupci akceptovali a nepovažovali sportovce z ČSTPS za své členy. Spor se řešil až u Nejvyššího soudu, který se postavil na stranu ČSTPS.

Zástupci paralympijského hnutí však opětovně vyloučili svaz za neplacení členských příspěvků. Přitom celých šest let ČSTPS nepovažovali za svého člena a nepřidělovali mu dotace.

Reklama

Související témata: