Hlavní obsah

Obr Valujev usedl do parlamentu a politik Kličko hraje v tréninku zase ping pong

PRAHA

Box je sportem, kde vás chybný a pomalý reflex může připravit o výhru, může vás poslat k zemi. Kdo není rychlý, nemůže vyhrát. Ví to i Vitalij Kličko, boxer těžké váhy, kterého čeká boj o mistra světa v organizace WBC. V Mnichově se proti němu 18. února postaví Derek Chisora. Poté by mělo přijít na řadu šťavnatější sousto, Angličan David Haye. I proto Ukrajinec, který je zároveň politikem, má v tréninku zařazen ping pong.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Vitalij Kličko a Dereck Chisora se spolu utkání v Mnichově 18. února o titul o mistra světa v těžké váze organizace WBC.

Článek

Kličko hraje stolní tenis v rámci tréninku každý den. Jako partnera na druhé straně stolu využívá i svého bratra Vladimira.

“Chci zlepšit své reflexy, proto hraji stolní tenis, baví mě hrát ping pong. Hraji ho každý den a moc se mi to líbí. Pomáhá mi připravit se na zápasy,“ citoval Vitalije Klička Dailystar. „Někdy hraji s bratrem, on je také velmi dobrý. V poslední době mě porážel, ale předtím jsem vyhrával zase já,“ přiznal starší z ukrajinské dvojice.

Tréninkové kempy bere čtyřicetiletý šampión jako dovolenou ve srovnání se stresem v politice, kde šéfuje politické straně Udar. „Každý den jsem na tréninku tvrdě pracoval. Z politiky mám bezesné noci, protože stres a mozek stále pracují. Když mě žena vidí po tréninkovém kempu, tak říká, jak jsem svěží,“ usmál se Kličko, který stále jedná také o duelu s Hayem.

Ruský boxer Nikolaj Valujev jako politik strany Jednotné Rusko při prvním zasedání dolní komory parlamentu v roce 2012.foto: ČTK/AP/Mikhail Metzel

„Jsme stále na míle daleko od uzavření smlouvy. Pořád si myslí, že je mistr světa a může si diktovat podmínky, ale já chci opravdu moc proti němu bojovat,“ pověděl Kličko, který se chce v roce 2015 účastnit trochu jiného boje. Má chuť zaútočit na ukrajinského prezidenta.

S politikou má zkušenosti i Nikolaj Valujev, obr z ringu, který narostl do výšky 213 centimetrů. Před pár dny zasedl do ruské parlamentní lavice a byl o poznání větší než jeho političtí souputníci.

Reklama

Související témata: