Hlavní obsah

Osm vteřin hrůzy. Smrt na býčím rodeu

Denver, CO/Praha

Americké rodeo má další oběť. Profesionální jezdec Mason Lowe utrpěl smrtelné zranění během tradiční show v Denveru. Ve vážném stavu byl nejprve převezen do nemocnice, kde následně zemřel. Pětadvacetiletému závodníkovi býk po pádu dupl na hrudník.

Foto: Profimedia.cz

Americké rodeo si ročně vyžádá několik vážných zranění (ilustrační foto)

Článek

Svědek popsal, že 18. jezdec světového žebříčku byl býkem shozen ze svého hřbetu a snažil se postavit na nohy. Zvíře vážící 800 kilogramů mu však v tu chvíli rozdrtilo hrudník. Lowe měl na sobě ochranou vestu, ale ani ta nezabránila vážnému poškození srdce.

Americká show se před lety objevila také v Praze. Diváky ale příliš neoslovila a proti rodeu se tehdy zvedla vlna nevole mezi ochránci zvířat. S pořádáním akce nesouhlasilo ani ministerstvo zemědělství.

V disciplíně zvané Bull Riding má závodník za úkol vydržet na hřbetu býka alespoň osm vteřin. Držet se může pouze jednou rukou. Naprostá většina jízd končí pádem jezdce na zem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.