Hlavní obsah

Pan bezchybný! Dánský squashista Frost ovládl Prague Open

Praha

Protažené údery, úsporné pohyby a zabijácký instinkt. Dánský squashista Kristian Frost předvedl na Prague Open bezchybný výkon. V pátečním finále porazil první nasazený 3:0 na sety Fina Miko Äijänena a ovládl turnaj PSA.Čeští zástupci Viktor Byrtus, Jakub Solnický nebo Ondřej Vorlíček skončili ve čtvrtfinále.

Foto: Irena Vanišová

Dánský squashista Kristian Frost ovládl turnaj Prague Open.

Článek

Turnajem procházel lehce, ve čtvrtfinále porazil jasně českého reprezentanta Viktora Byrtuse. Evropského juniorského šampiona jeho bezchybnost udivovala. „Za celý zápas udělal pouze jednu chybu. Ne, nedělám si legraci. Moc běžné to není," tvrdil Byrtus.

A podobný výkon předvedl také ve finále proti jednadvacetiletému Finovi. „Frost je opravdu zkušený hráč, nedělá chyby. Dokáže využít slabin soupeře nebo jejich výpadků v soustředění," prohlásil Tomáš Fořter, hlavní organizátor turnaje Prague Open.

Po finálovém duelu se pak Kristian Frost ptal? „Kolik jsem udělal chyb, snad jednu, že?" smál se spokojeně. Bylo vidět, že si na tom zakládá. „Dávám si pozor, abych to neudělal soupeři lehčí. Mám rád, když je zápas dlouhý a těžký. Vyhovuje mi to," dodal Frost, který je v současné době na 89. místě žebříčku PSA.

Z českých squashistů zná Frost nejvíce legendárního Jana Koukala. „Vím, že teď je vaší jedničkou Daniel Mekbib. Pak znám Martina Švece, Jakuba Solnického. Je dobře, že se vyrojilo více českých squashistů. Dříve jste měli pouze jednoho," doplnil vítěz Prague Open.

Prague Open, squashový turnaj PSA v Praze
Finále:
Kristian Frost (Dán.) - Miko Äijänen (Fin.) 3:0 (11:3, 11:7, 11:2.) 50 min.

Reklama