Hlavní obsah

Pechsteinová po potížích s krční páteří na MS ve víceboji pojede

BERLÍN

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová nebude chybět na víkendovém mistrovství světa ve víceboji, kde bude soupeřkou Martiny Sáblíkové. Účast devětatřicetileté legendy ohrožovala zablokovaná krční páteř, kvůli níž předčasně odjela o uplynulém víkendu ze Světového poháru v norském Hamaru.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

Pechsteinová dnes v Berlíně absolvovala závěrečný trénink před odjezdem německé výpravy do Moskvy a dostala od reprezentačního lékaře svolení ke startu.

"Terapie byla hodně bolestivá. S něčím takovým jsem se ještě na mistrovství světa nikdy nepřipravovala. Doufám, že se při závodech podaří bolest potlačit a budu schopná předvést odpovídající výkony. Nikdo ode mě ale nemůže za těchto okolností čekat zázraky," citovala dnes agentura DPA Pechsteinovou

Pětinásobná olympijská šampionka vyhrála vícebojařské MS v roce 2000, mimo to byla na tomto šampionátu osmkrát druhá. "Je to jeden z vrcholů sezony, proto musím zatnout zuby a vydat ze sebe to nejlepší," uvedla jediná německá medailová naděje.

Pechsteinová se na podzim vrátila k závodům po dvouletém dopingovém trestu za krevní doping, s nímž se stále nesmířila, protože za podezřelé hodnoty krve podle ní mohly dědičné dispozice po otci. Ve Světovém poháru na dlouhých tratích jí patří druhé místo za Sáblíkovou, která by ráda o víkendu navázala na tituly z let 2009 a 2010. Loni skončila po pádu třetí.

Reklama

Související témata: