Hlavní obsah

Pechsteinová slavila po trestu za doping v Erfurtu vítězný návrat

EFURT

Pětinásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Claudia Pechsteinová se vrátila po dopingovém trestu vítězstvím. V Erfurtu dnes suverénně vyhrála závod na 3000 metrů v čase 4:10,05 a limit ke startu ve Světovém poháru splnila následně i na poloviční trati (2:01,22).

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

Pechsteinové vypršel dvouletý trest 8. února a německá legenda se ihned pustila do závodů. Na mezinárodních závodech v Erfurtu však neměla potřebnou konkurenci, neboť celá rychlobruslařská špička v čele s Martinou Sáblíkovou startuje na vícebojařském mistrovství světa v Calgary. "Jsem ráda, že se mi to povedlo. Ten tlak byl enormní," uvedla Pechsteinová.

Osmatřicetiletá rychlobruslařka sice nikdy neměla pozitivní dopingový nález, ale Mezinárodní bruslařská federace ISU ji potrestala kvůli podezřelým výsledkům krevních testů. Německá legenda tvrdila, že abnormální hodnoty způsobilo její dědičné onemocnění krve, ale s tímto argumentem neuspěla. Přišla tak mimo jiné o start na olympiádě ve Vancouveru.

Nyní se může těšit na závody Světového poháru za týden v Salt Lake City, kde se pokusí kvalifikovat na mistrovství světa v Inzellu.

Reklama

Související témata: