Hlavní obsah

Pilot Šonka zaostal ve Spielbergu těsně za stupni vítězů

Spielberg

Český pilot Martin Šonka zaostal v šestém závodu seriálu Red Bull Air Race v akrobatickém létání těsně za stupni vítězů a ve Spielbergu si oproti loňsku o jednu příčku pohoršil. Díky čtvrtému místu v závodě konaném nad okruhem pro formuli 1 si ale pojistil stejnou pozici v průběžném hodnocení seriálu.

Foto: www.martin-sonka.cz

Martin Šonka během závodu na Spielbergu.

Článek

Šonka si v úvodních kolech poradil s maďarskou legendou Peterem Besenyiem a Američanem Michaelem Goulianem. "Tahle dvě kola se nám povedla. Proti tréninkům jsme letěli čistě a velmi rychle. Nicméně nebylo to jednoduché. Nad tratí se totiž začal točit vítr, zesílil a průlet tratí ovlivňovaly silné turbulence. Hodně pilotů s tím mělo problémy. Diváci si dokonce užili i pár pylon hitů," uvedl Šonka v tiskové zprávě.

Například domácí favorit Hannes Arch si s větrem neporadil a trefil pylon hned ve startovací bráně. Let už ani nedokončil a na tribunách to jen zahučelo. Naproti tomu velké množství českých fandů se mohlo těšit na představení jejich pilota ve finálové čtyřce.

"Věděli jsme, že sem přijede hodně fanoušků, ale že jich bude tolik, jsme nečekali," popisuje nadšeně Šonka ."Doufáme, že jsme jim čtvrtým místem udělali radost, i když to proti loňsku nevyšlo na stupně vítězů. My jsme nakonec s pěti body do celkového pořadí spokojeni, ale samozřejmě ten těsný rozdíl, o který nás porazil Američan Kirby Chamblis, trošku mrzí. Teď se hlavně musíme dobře připravit na poslední dva závody sezóny v Dallasu a Las Vegas a sebrat ještě co nejvíce bodů."

Po evropské části sezóny se teď závodní speciály rozeberou a v kontejnerech se přepraví na další zastávku do Dallasu. Tam se závod poletí 26. a 27. září, 17. a 18. října pak následuje finále sezóny v Las Vegas.

Reklama

Související témata: