Hlavní obsah

Pomsta je sladká, Arrows Ostrava si berou baseballový titul zpátky

Ostrava
Aktualizováno

Baseballová extraliga zná nové šampiony. Arrows Ostrava ve čtvrtém utkání na svém hřišti porazili Draky Brno 8:3 a finálovou sérii tak ovládli poměrem 3:1 na zápasy. Ostravští vyhráli základní část a Brněnští potom TOP6. Letošní Czech Series byla již osmým vzájemným soubojem o titul. Jasně lepší bilanci mají Draci, kteří ze vzájemných finálových sérií získali hned 6 titulů. Poslední vloni. Předtím extraligu dvakrát ovládli Arrows. Jejich pomsta je sladká, slaví svůj celkem třetí titul.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Arrows dosáhli na další metu, tentokrát mistrovskou!

Článek

Draci neprolomili letošní nezdary na ostravském hřišti a končí tak na 2. místě. Arrows celé utkání vedli, zvládli i těžší chvíli, kdy Draci snížili na rozdíl jednoho bodu, a získali svůj třetí mistrovský titul v historii.

Ostravští vstoupili do zápasu s Jackem Lemmonem na nadhozu skvěle a po dvou směnách vedli 4:0. Nadhazovači Draků a reprezentace Radimu Chroustovi se jejich tlak podařilo zastavit až v dalších dvou inninzích. První bod zaznamenali obhájci titulu ve 4. směně, v následující pak po dvoubodovém homerunu Pabela Manzanery snížili na 3:4. Další vývoj ale jasně hovořil pro ostravský klub. Na konečných 8:3 upravil dvoubodovým homerunem kapitán Arrows i reprezentace Jakub Malík. Drakům se závěrečný tlak na střídajícího Ondřeje Satoriu nepodařil, a tak po roční přestávce slaví v Ostravě.

Zklamání neskrývá matador nejen dračího, ale také českého baseballu Pavel Budský. "Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a posunout sérii dál, ale nepodařilo se. Ostrava hrála výborně. trestala každý náš slabší nadhoz," uznává kvality soipeře.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Bitva o metu ve finále mezi Arrows (v bílém) a Draky.

Naopak nad Ostravou se rozzářil mistrovský ohňostroj a začaly oslavy. "Vždycky je úžasné vyhrát a speciálně před domácími fanoušky," jásá Michael Vykoukal, catcher ostravského týmu.

"Titul máme po boji, ale jak jsme na konci ukázali, byli jsme lépe připraveni a dotáhli finále do vítězného konce. Věděli jsme, že se jim dokážeme vyrovnat na nadhozu i v obraně a sérii vyhrála naše útačná hra a důležité odpaly, ve chvílích, kdy jsme to potřebovali," raduje se Vykoukal.

Finále baseballové extraligy - 4. zápas:
Arrows Ostrava - Draci Brno 8:3, konečný stav série 3:1

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.