Hlavní obsah

Poprask na americkém fotbale! Fanoušci házeli na trenéra lahve s „hnědým obsahem“

Trenér univerzitního týmu amerických fotbalistů z Ole Miss Lane Kiffin nebude zřejmě na zápas proti svému bývalému týmu z Tennessee vzpomínat i přes výhru svých současných svěřenců v dobrém. Fanoušky totiž rozlítil kontroverzní moment z konce zápasu, při kterém mu na hlavu přiletěly krom golfového míčku i pet lahve s neidentifikovatelným hnědým obsahem.

Foto: Bryan Lynn/USA Today Sports

Prostor u postranní čáry připomínal smetiště.

Článek

Kiffin trénoval Tennessee naposledy v roce 2009, poté odešel trénovat do Kalifornie a loni přijal angažmá na univerzitě v Mississippi za 4,5 milionu dolarů (necelých 99 milionů korun). Ke konci utkání, které nakonec Ole Miss vyhrál 31:26, došlo 54 sekund před koncem ke kontroverznímu momentu.

Rozhodčí totiž přerušil hru těsně před prvním downem hráčů Tennessee, kteří měli poslední příležitost udělat něco s výsledkem. Svým rozhodnutím podráždil už tak rozjeté fanoušky domácích, kteří předtím celou dobu bučeli na hráče Ole Miss. Po tomto momentu zasypali postranní čáru i s trenérem Kiffinem a řadou roztleskávaček hromadou předmětů. „Dostal jsem ránu golfovým míčkem," řekl Kiffin po zápase.

Žertoval, že si jej ponechá jako suvenýr a zmínil i další věci, které na něj přiletěly. „Bylo tam několik lahví s nějakou hnědou věcí," uvedl s tím, že si není zcela jistý, co to bylo, ale že pálenka to asi nebyla. „S tou by na mě neplýtvali," smál se.

Ochranka musela prostor u postranní čáry evakuovat, včetně několika roztleskávaček, které si chránily hlavy transparenty. Po dvacetiminutovém přerušení se zápas dohrál a na výsledku už se nic nezměnilo.

Kiffin cestou do tunelu schytal další nálož. Na hlavě mu přistála například lavina z popcornu nebo lahve s vodou. Trenér Tennessee spolu s vedením univerzity vyjádřili nesouhlas s chováním fanoušků a Kiffinovi i celému týmu Ole Miss se omluvili.

Reklama

Související témata: