Hlavní obsah

Poslední dostih Trojkoruny St. Leger byl odložen

Praha

Poslední dostih klasické Trojkoruny by se měl uskutečnit, i když v pozdějším termínu. St. Leger, plánovaný na 25. října, pořadatelé v Chuchle Areně Praha vzhledem k aktuálním omezením kvůli koronaviru odložili a doufají, že po dohodě s Jockey Clubem poslední výkonnostní test uspořádají.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Jakožto pořadatel nejvýznamnějších výkonnostních zkoušek anglického plnokrevníka v Česku považujeme za absolutní prioritu dokončení série letošních klasických dostihů pro tříleté hřebce a klisny, tzn. uskutečnění dostihu St. Leger," uvedli zástupci Chuchle Arena Praha v prohlášení na svém webu.

Jedenáctý dostihový den se měl konat v neděli 25. října, ale aktuálně jsou všechny domácí sportovní události na čtrnáct dnů zakázány. Proto byl St. Leger odložen na neurčito. "Jsme v kontaktu a jednáme s Jockey Clubem o uskutečnění St. Leger, kdy vedle nalezení samotného termínu konání celé akce je nutné vyřešit také její financování - ceny dostihů a provozní náklady," stojí v tiskové zprávě.

Zrušen byl původní závěrečný dostihový den, který se měl konat 14. listopadu. Letos se tak nepoběží Cena prezidenta republiky ani Pražský zimní favorit.

Letošní dostihová sezona začala kvůli opatřením proti nemoci covid-19 se zpožděním. České derby se běželo až na začátku září.

Reklama

Související témata: