Hlavní obsah

Pražský baseballový týden poprvé vyhráli Španělé

Praha

Jubilejní 40. ročník Pražského baseballového týdne vyhráli Španělé. Ve finále porazili český tým jasně 9:0 a triumfovali poprvé v historii turnaje. Českým reprezentantům se nedařilo na pálce, za celé utkání odpálili pouze dvakrát. Zápas o třetí místo mezi českými mládežnickými reprezentacemi do 18 a 23 let skončil vítězstvím mladšího výběru 8:1.

Foto: baseball.cz, Jakub Pláteník

Jubilejní 40. ročník Pražského baseballového týdne vyhráli Španělé.

Článek

Finálové utkání začali Španělé ve velkém stylu, během úvodní směny získali tři body. Pro ten první doběhl vítěz předchozího homerunového derby Roibert Decena. Pálkaři se dokázali prosadit proti nadhazovači Radimu Chroustovi i střídajícímu Borisi Bokajovi, stoupající skóre zastavil až Marek Minařík.

"Bohužel jsem tam šel za stavu, kdy soupeř vedl 9:0. Soupeř víc švihal, a tak jsem musel házet líp, aby neodpálili. Naše pole udělalo pár chyb, tím jsme se dostali pod tlak a Španělé toho využili," uvedl na webu turnaje Minařík, který nastoupil do utkání v šesté směně. Češi prohráli ve finále stejně jako loni.

Foto: baseball.cz, Jakub Pláteník

Jubilejní 40. ročník Pražského baseballového týdne vyhráli Španělé.

Španělé vedle výhry v turnaji brali také další individuální ceny. Nejlepším nadhazovačem turnaje se stal Roger Balboa, MVP turnaje Edison Valerio a Roibert Decena zvítězil v homerun derby. Cenu pro nejlepšího pálkaře obdržel Ryan Johnson z týmu International Stars, který letos hraje českou extraligu za Nuclears Třebíč.

Také letošní ročník má svého vítěze homerun derby. Stal se jím Roibert Decena ze španělské reprezentace. Ve finálovém rozstřelu porazil právě loňského vítěze Ryana Johnsona.

Pražský baseballový týden:
Finále: Španělsko - ČR 9:0
o 3. místo: ČR do 18 let - ČR do 23 let 8:1

Reklama

Související témata: