Hlavní obsah

Rychlobruslařka Pechsteinová chce závodit až do olympiády

BERLÍN

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová chce i po neúspěchu na domácím mistrovství světa ve víceboji pokračovat v kariéře až do olympijských her ve Vancouveru. Velká soupeřka a idol české hvězdy Martiny Sáblíkové sice podmínila svoji další sportovní dráhu ziskem medaile z Berlína, nakonec svůj úmysl skončit ale přehodnotila. Na své internetové stránce uvedla, že chce ve Vancouveru v každém případě zažít pošesté olympijskou atmosféru.

Článek

Pětatřicetiletá závodnice skončila v Berlíně až sedmá a dosáhla svého nejhoršího výsledku za posledních třináct let. Před zimou přitom pětinásobná olympijská vítězka vyhlásila, že po sezóně ukončí kariéru, pokud v Berlíně, nebo na následném mistrovství světa na jednotlivých tratích v Naganu nezíská medaili.

"Ano, jezdila jsem špatně. Tak špatně, jak jsem si ani nedovedla před mistrovstvím představit. Nebylo to ale tím, že by se moje tělo už nedokázalo zlepšit," uvedla Pechsteinová. Po neúspěchu se naopak těší na nové výzvy. "Bude skvělé, když se mi jako staré dámě podaří sem tam dostat do úzkých nové hvězdy," dodala.

Reklama

Související témata: