Hlavní obsah

Show skončila. Zběsilé tempo zakončil Vémola uškrcením soupeře

Praha
Aktualizováno

Osm bitev v kleci jako předkrm. Pak hlavní sousto. Osmihranný uzavřený prostor ohraničený pletivem. Praha ve čtvrtek zažila v 02 aréně galavečer XFN 6. Večer, kdy přišlo nejvíce lidí na MMA v Česku - 7557. Na smíšená bojová umění, která jsou označována jako nejtvrdší sport na světě. Tahákem byla především válka dvou protagonistů. Karlos Terminátor Vémola a proti němu Petr Píno Ondruš. Vyhrál favorit Vémola, který soka ušktrtil v prvním kole.

Válka v kleci! Petr Ondruš versus Karlos VémolaVideo: O2TV

 
Článek

Byly to týdny, kdy si oba kohouti vyměňovali své názory přes média a sociální sítě. Až samotný zápas musel určit, kdo je lepší, kdo si případně jen honil triko.

Vémola nastoupil na obličeji s maskou Terminátora, tak jak mu velí jeho přezdívka. Ondruš přišel s nástupovou hudbou od Daniela Landy. „Tempo je zběsilý..." A na to se všichni čtyři hodiny těšili. Vémola mezitím pochodoval po kleci jako lev, který chce trhat.

Představení obou bojovníků a diváci byli ve varu. Půl minuty uběhlo a Vémola už měl Ondruše zemi, síla slavila úspěch a Vémola spustil nakládačku, jenže soupeř držel. Když Ondruš na pár sekund vstal, diváci se mohli zbláznit, tím ale odpor skončil. Dvacet sekund před koncem prvního kola Vémola Ondruše uškrtil. "Klobouk dolů před Karlosem," uznal kvality soupeře Ondruš. "Byl to těžký zápas, musel jsem ho uškrtit. Pořád jsem šampión a budu, dokud mi ten pás nikdo nesebere, díky za podporu, dělám to kvůli vám," oddechoval v kleci Vémola.

Tomáš Fiala a Jan Široký, to byl první duel večera. Zahřívací? Ne. Diváci měli jasno, vyhrál Fiala, špatně, rozhodčí ukázali na soupeře - 2:1 na body. Matouš Kohout a Jan Janka, druhý duel, který rychle skončil. Janka doslova vypnul soka a byl tu konec už v 1. kole.

Jaroslav Jartim vs. Marcio Ribeiro Oliveira. Bojovník z Hradce Králové prokázal dominanci na zemi a rozhodčí ve 2. kole nedovolil pokračovat v boji.

Pokorný bavil diváky

Po nich nastoupil do klece Miloš Petrášek a Charles Andrade z Brazílie. Česká naděje a zkušený zahraniční zápasník. A tento zápas se hodně líbil. Ale ani tento se nedočkal posledních vteřin. Ve třetím kole musel zasáhnout rozhodčí a Petrášek vyhrál na arm triangl.

Následovala bitva Jaroslava Pokorného a Vitkora Dimitrova, který šel do souboje jako neporažený. Až v Praze poznal pachuť poraženého. Český bijec jako první pořádně rozproudil diváky v hale. Technicky vyspělý Bulhar neustál tlak na zemi a rozhodčí ve 2. kole zápas ukončil. Sprška ran byla nad jeho síly. „Hrozně rád mlátím lidi. Byl jsem v prvním kole nahulenej, ale vy jste mi pomohli, díky moc," děkoval v oktagonu Pokorný.

Petr Kníže a David Kozma, souboj generací nakonec ovládl s přehledem zkušeného rutinéra 3:0 na body Monster Kníže. „Byla to docela dřina, ale bylo to hezký," oddychoval po zápase vítěz.

Nekompromisní Muradov

Po nich přišel na řadu duel Makhmuda Muradova a Tomáše Penze. Pokud by vyhrál druhý jmenovaný, mnozí by se divili, ale k tomu nakonec nedošlo. V poslední minutě 1. kola Muradov vyhrál. Masíroval pěstmi a lokty Penze, takže rozhodčí duel ukončil. „Byl to zatím můj poslední zápas v Česku, teď mám nabídky ze zahraničí. Sice jsem cizinec, ale cítím se tu jako doma, tady jsem začal dělat MMA, všem moc díky," děkoval po zápase dojatý vítěz.

Patrik Kincl a Vitor Nóbrega, předposlední bitva večera. Český bijec nezaváhal, jeho přední ruka rozbila Brazilcovu snahu už na konci prvního kola. Rozhodčí zápas ukončil. Po nich zbývala už jen válka Vémola Ondruš. Mistrovský pás šampióna XFN si vzal domů Vémola, který předvedl svoji nekompromisní vémolici.

V den zápasu došlo ke zrušení duelu Sandry Maškové a její soupeřky Eveliny Puidaiteové, ta nemohla nastoupit, protože byla v ochranné zdravotní pauze. Pro Češku to byla během pár dnů druhá špatná zpráva. Původní soupeřka Iryna Kyselová zápas zrušila kvůli zdravotnímu stavu, takže pražská kicboxerka se premiéry v MMA nedočkala.

Reklama