Hlavní obsah

Snažil jsem se ho umlátit hlava nehlava, nechal bych tam duši, přiznal Vémola po demolici

Praha

Všichni to mají za sebou. Tisíce lidí se těšily na válku v kleci, dostaly ji. Obstarali ji Karlos Vémola a Petr Ondruš. Oni dva byli zlatým tahákem na galavečeru XFN 6 v O2 aréně. Zápas MMA dopadl podle scénáře, který většina čekala. Předčasný konec. Terminátor Vémola donutil soupeře vzdát. Dvacet sekund před koncem prvního kola ho uškrtil a dav se bavil. "Těším se, že si teď odpočinu, uzdravím se, pak plánujeme další velké věci. Budu zápasit i venku, mám pár nabídek,“ řekl po výhře spokojený vítěz, který držel pevně v ruce pás pro šampióna organizace XFN.

Válka v kleci! Petr Ondruš versus Karlos VémolaVideo: O2TV

 
Článek

Před zápasem jste asi stokrát řekl, že bude konec v prvním kole, to jste splnil, jste spokojený?

Takhle jsem konec neplánoval, já chtěl t.k.o. Bohužel. Nechtěl jsem o tom mluvit před zápasem, ale trenéři mě chtěli odvolat, měl jsem zápal průdušek, nemohl jsem dýchat.

Nevypadalo to, jel jste si svoje, ne?

Když jsem cítil, že to nešlo přes údery, stejně jsem chtěl zápas ukončit v prvním kole, tak jsem soupeře uškrtil. Neměl jsem to ani pořádně chycený, ale nechutnalo mu to a odklepal konec. Když byl se mnou v kleci Petr Kníže, ten byl tvrdý, ten to neodklepal.

Taktika byla jasná, hodit a trefovat?

Čekal jsem, že ho zlomím, až ho stáhnu dolů. Když se rozhodnu, že někoho vezmu dolů, tak to udělám. Udělal bych všechno, kvůli lidem jsem zatnul zuby. On by mě nezastavil, dal jsem do toho všechno, i kdybych tam měl chcípnout. Já bych nic neodklepal, nechal bych tam duši.

Do O2 arény přišlo 7 500 lidí, největší návštěva na MMA v Česku, vnímal jste atmosféru?

Ta kulisa mě dostala do klece, jinak bych do zápasu kvůli zdravotním problémům nešel. Když jsem viděl, jak to lidi žerou, tak jsem nemohl nejít.

Vy jste si se soupeřem před zápasem hojně vyměňovali názory, teď bude konec?

Hodně toho řekl ve videích, byl hodně arogantní a někdy byl až trapný. Já mám radost, že co jsem řekl, to jsem splnil, tedy konec v prvním kole. Atmosféra mě dostala, nechal jsem se trochu unést, z toho jsem dělal chyby. Snažil jsem se ho umlátit hlava nehlava.

Ondrušova reakce po zápase
"Jsem trochu naštvaný, protože si myslím, že jsem měl natrénováno tak, abych Karlose utahal. Bohužel to nevyšlo, jak jsem chtěl. Karlos má obrovské zkušenosti, dvakrát mě načapal, nevychytal jsem jeho takedown. Pak mi nasadil škrcení a je docela silný, aby to utáhl."

Před zápasem jste soupeři v kleci nepodal ruku, proč?

Nechtěl jsem ani po zápase, on mi ji podal, tím ukázal nějaký respekt, to je jediný, co jsem od něj chtěl. Já netvrdil nic, co není pravda. Jsem česká jednička, a to budu tvrdit do té doby, dokud mě někdo neporazí. Pokud mě někdo porazí, smeknu klobouk. Já teď můžu smeknout klobouk, že (Ondruš) vydržel víc, než jsem myslel. Nevím, kdo ho trénuje, ale všechno bylo špatně, to mě mentálně povzbuzovalo.

Je nyní v Čechách někdo, kdo by vás mohl porazit?

Momentálně ne. Jeden se k tomu hodně blíží, je to Jirka Denisa Procházka, který je výborný. Má pár much jako já, ale on na nich bude pracovat. Nebude dlouho trvat a bude česká jednička, protože já půjdu do důchodu. On je kluk, který maká, když mu řeknete, ať udělá pět tisíc kliků, on tam bude, dokud je neudělá. To je dříč, to u málo českých kluků vidím. On navíc hodně přemýšlí, je to talent, za pár let z něj bude česká superstar.

Z posledních deseti zápasů máte devět výher, je to cesta, která vede zpět do UFC, nejprestižnější organizace MMA na světě?

Takhle to mám od začátku, ale také chci zvednout české MMA. Když jsem tady nastoupil před čtyřmi lety, vyprodal jsem hotel, kde bylo tisíc lidí. Teď tu je O2 aréna, takže super. Lidi to chtějí a my musíme dělat lepší a lepší zápasy. Když to jde v Polsku, proč by to nemělo jít u nás. Teď bylo 7 500 lidí, dalším krokem je vyprodat celou O2 arenu.

Kapacita haly je 18 tisíc, je reálné ji naplnit?

Určitě.

Kdy?

Nějaký pátek do bude trvat, ale dejte mi rok. Je to jen o tom sehnat dobrého soupeře. Zajímal by mě docela šampión Oktagonu, říká si Pirát, takový vymyšlený šampión, rád bych ho seknul. Pokud by přijela opora ze Slovenska, věřím, že se O2 arena vyprodá. Nebo nějaký dobrý Polák.

Je reálný galavečer UFC v Praze?

Divím se, že tahle organizace tady ještě nebyla. Už několikrát si nechali naceňovat O2 arénu, brzy se to stane. Když ne příští rok, tak vsadím boty, že v roce 2019. Pokud bude UFC v Praze, jsem automaticky na kartě, to je moje žhavá karta a splním si zároveň druhý sen. Dostat se tam jednou je dobrý, jsem první Čech, který se tam dostal, ale dostat se tam podruhé, to je něco speciálního, na tom budu makat.

Reklama

Související témata: