Hlavní obsah

Softbalistům startuje se zpožděním extraliga, vrcholem je ME

Praha

S pětitýdenním zpožděním kvůli koronaviru startuje v sobotu extraliga softbalistů. Prvenství obhajují Hroši z Havlíčkova Brodu a vysoko chtějí být loňští finalisté Beavers Chomutov nebo Žraloci Ledenice. Vrcholem sezony bude evropský šampionát, který se uskuteční už za necelý měsíc v Ledenicích a Sezimově Ústí.

Foto: ČSA

V akci by měl být Michal Holobrádek, jeden z nejlepších českých nadhazovačů.

Článek

O titul bude v letošním ročníku bojovat 11 týmů, což je historicky nejvíc. Nováčkem soutěže je plzeňská Slavie. Po základní části postoupí do bojů o titul šest nejlepších celků.

"Když jsem v extralize před sedmi lety začínal, bylo všechno jiné. Hrály tu dva týmy, u kterých se předpokládalo, že postoupí do finále. Nyní může zvítězit polovina mužstev," prohlásil elitní nadhazovač Havlíčkova Brodu Michal Holobrádek v tiskové zprávě.

Nejlepším hráčem loňské extraligové sezony byl Marek Malý z Chomutova, který vládl jak na nadhozu, tak na pálce. "Je fajn být permanentně ve hře," řekla opora Chomutova, který chce titul. "Na zlato jsme loni ještě neměli, ale zkušenosti chceme zúročit letos."

Vpředu chtějí být také Žraloci Ledenice, i když z bronzového týmu loňské sezony odešli zkušený pálkař Patrik Kolkus a nadhazovač Jaroslav Breník. Ve hře o vysoké příčky jsou pražské týmy jako Tempo, Joudrs nebo Spectrum se zkušeným kapitánem Davidem Mertlem. Vidět chce být také ambiciózní Locos Břeclav s talentovaným nadhazovačem Jakubem Osičkou.

Evropský šampionát se koná 21. až 26. června a Češko bude útočit na pátý titul v řadě. "Pocítíme tlak, ale věřím, že budeme připraveni získat titul," řekl reprezentační kouč Jaroslav Korčák. Finalisté postoupí na MS na Novém Zélandu, které bylo přesunuto na listopad 2022.

Reklama

Související témata: