Hlavní obsah

Také MLB kvůli koronaviru vyvrcholí na jednom místě

New York

Stejně jako jiné zámořské profesionální soutěže NHL či NBA vyvrcholí také Major League Baseball na jednom místě, dějištěm Světové série bude nový stadion v Arlingtonu. O titul se začne v sídle týmu Texasu Rangers bojovat 20. října tradičně na čtyři vítězné zápasy. Play off je rozšířené z deseti týmů na 16, podrobnosti v úterý oznámilo vedení ligy.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Keury Mella z týmu Arizona Diamondbacks v akci - ilustrační foto.

Článek

"Bude to první finálová série na neutrální půdě v moderních dějinách baseballu," uvedli zástupci MLB při představení stadionu Globe Life Field. Světová série odehraje celá na jednom místě poprvé od roku 1944, kdy se utkali hráči Cardinals a Browns v St. Louis ve Sportsman's Parku, kde měly oba kluby domácí hřiště.

Od čtvrtfinále se bude hrát na čtyřech stadionech - v San Diegu, Los Angeles, Houstonu a Arlingtonu, kde sezona skončí. "Eliminovat co nejméně cestování je samozřejmě pozitivní, snižuje to míru rizika (nákazy koronavirem)," uvedl komisionář MLB Rob Manfred.

Kvůli pandemii covidu-19 byla základní část MLB zkrácena na 60 zápasů pro každý tým ze 162. Hraje se bez diváků a skončí 27. září. Vyřazovací fáze začne o dva dny později. Světová série pak vyvrcholí nejpozději 28. října a vedení MLB věří, že diváci o boje o nepřijdou. Čtyřicetitisícová kapacita stadionu v Arlingtonu by mohla být zaplněna ze čtvrtiny.

Loni Světovou sérii vyhráli baseballisté Washington Nationals, kterým se ale letos nedaří a ani do rozšířeného play off nejspíš nepostoupí.

Reklama