Hlavní obsah

Talentovaný softbalista vyhlíží domácí mistrovství světa. Chci uspět, plánuje Holobrádek

Tři roky dřiny se mění ve sladkou odměnu. Michal Holobrádek makal a nadhazoval, až se dostal do softbalové reprezentace a dokonce se stal nejlepším nováčkem nejslavnějšího turnaje tohoto sportu. Teď před ním stojí další výzva. Chce uspět na domácím mistrovství světa, které se uskuteční letos v červnu v Praze a Havlíčkově Brodě. „Všichni víme, že taková akce se tady už nemusí nikdy opakovat. Budeme bojovat o co nejlepší výsledek," slibuje Holobrádek, který je zároveň skautem starající se o skupinku dětí.

Foto: Jan Beneš

Talentovaný softbalista Holobrádek se těší na domácí mistrovství světa.

Článek

Dobře házet ho prý naučila máma. A recept měla speciální. Společně se totiž trefovali kamenem do skály, která byla asi třicet metrů za řekou na jejich chatě u Znojma. A mladík byl většinou úspěšnější. Teď se mu tahle průprava náramně hodí. Při softbalovém utkání dokáže hodit míč rychlostí 125 km/h. Navíc na vzdálenost několika metrů dokáže trefit malý míček na stojanu.

„Jsem spíše rychlostním nadhazovačem. Samozřejmě využívám také několik rotací. Hlavně se snažím být klidný," svěřuje se jednadvacetiletý Holobrádek, který si zahrál také na Novém Zélandu.

Nekonečné hodiny tréninku už dávno vyměnil za softbalová utkání. Musel však počkat, až se v břeclavském týmu uvolní místo na postu nadhazovače. Poměrně záhy přišla také nabídka z Havlíčkova Brodu, kde hraje jeho starší bratr. Neodolal. Společně dokázali vybojovat dva domácí extraligové tituly. V minulém roce podlehli ve finále Tempu Praha.

Jenže to zaznamenal Holobrádek jiný úspěch – stal se nejlepším nováčkem na International Softball Congress, nejprestižnějším softbalovém turnaji světa. S týmem Bear Bottom Lodge skončil na sedmém místě.

Do toho stíhá český talent v roli skauta vést v Břeclavi oddíl. Zároveň je v desetičlenné skupině, která na centrální úrovni nastavuje nové trendy ve výchově dětí. „Velmi mě to baví a naplňuje. Sám jsem vyrůstal v přírodě, jezdil na chatu. Je skvělé, když mohu rozvíjet osobnosti dětí a zažívat s nimi různé dobrodružství," vypráví Holobrádek.

V současné době se však primárně zaměřuje na softbal. Je jednoduché proč. Má být totiž jedním z elitních českých nadhazovačů na letošním mistrovství světa. „Je neskutečné, že se taková akce v České republice uskuteční. Víme, že to bude naprosto ojedinělá záležitost. Chceme si ji nejenom užít, ale také být co nejúspěšnější," plánuje Holobrádek. „Je vidět, že se zlepšujeme. Chci uspět."

Reklama