Hlavní obsah

Triatlonistka Zimovjanová ve Varech skončila desátá, vyhrála Périaultová

Česká triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila desáté místo v závodu Světového poháru v Karlových Varech. Vyhrála Francouzka Léonie Périaultová před Italkou Biancou Seregniovou a Američankou Summer Rappaportovou.

Foto: Michal Včeliš

Triatlonistka Tereza Zimovjanová na archivním snímku

Článek

Périaultová, držitelka stříbra z letošního závodu seriálu mistrovství světa v Jokohamě, zvládla 1,5 km plavání, 40 km jízdy na kole a 10 km běhu v čase 2:05:05 hodiny. Druhá Seregniová zaostala o 43 sekund, třetí Rappaportová na vítězku měla ztrátu minutu a 26 vteřin.

Zimovjanová byla po plavecké části až jednačtyřicátá, v cyklistice si ale výrazně polepšila a depo opouštěla na 13. příčce. V běhu se chvíli pohybovala na šesté pozici, ale nakonec se o čtyři místa propadla. Na první Périaultovou ztratila dva minuty a 27 sekund.

Foto: Sport.cz

Triatlonistka Tereza Zimovjanová byla v červnu tohoto roku hostem MixZóny Sportu.cz

Šestadvacetiletá Zimovjanová byla jedinou Češkou na startu. Petru Kuříkovou vyřadilo zranění ramena, Vendula Frintová, dvojnásobná vítězka z Varů let 2018 a 2019 ohlásila konec kariéry, protože je těhotná. Alžběta Hrušková s Michaelou Štěrbovou jsou na akademickém MS v Brazílii.

V 15 hodin odstartuje závod mužů s domácí čtveřicí Radim Grebík, Jan Volár, David Martin a Tomáš Zikmund.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.