Hlavní obsah

Paráda! Triatlonistka Zimovjanová se blýskla premiérovým umístěním v první desítce ve SP

Triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila sedmé místo v závodě Světového poháru v Mexiku a poprvé v kariéře se probojovala do první desítky. Jejím dosavadním maximem byla jedenáctá příčka z předloňského závodu ve Valencii. V Huatulcu ji od medaile dělilo 32 sekund. Premiérové vítězství v SP vybojovala Němka Annika Kochová, Zimovjanová za ní zaostala o 46 sekund.

Foto: asociace triatlonová Araujo/Česká Wagner, ČTK

Česká reprezentantka Tereza Zimovjanová se poprvé v kariéře probojovala do první desítky ve SP.

Článek

"Můj nejlepší ever výsledek" radovala se Zimovjanová na twitteru. "Mám obrovskou radost a jsem spokojená, protože to je kvalitní výsledek. Přitom startovka tady byla plná a nejednalo se o lehký závod," uvedla v tiskové zprávě.

Závod na distancích 750 metrů plavání, 20 km jízdy na kole a 5 km běhu se odehrál ve velkém vedru. Zimovjanová se k životnímu výsledku odrazila nejrychlejším cyklistickým časem ve startovním poli, poté co z vody vylezla až jako padesátá. "Ale vyšlo mi depo a na kole jsem to nabombila, abych dojela skupinu před sebou. Díky tomu jsem pak byla ve druhém hlavním balíku. Po dvou okruzích se nám podařilo sjet první balík, takže bylo vepředu dohromady asi třicet holek," líčila Zimovjanová.

Do běžeckého finále se po dalším vydařeném depu vydala jako pátá a první desítku už neopustila. "Po kole jsem byla docela hotová a unavená, tak jsem vůbec nevěděla, jak poběžím. Většinu času jsem byla osmá, ale na konci jsem začala sbíhat jednu Mexičanku, které fandila spousta místních. A předstihla jsem ji asi dva metry před cílem, kdy najednou zpomalila," popsala jediná česká účastnice SP v Mexiku. Dnes čeká závod muže.

Závod SP v triatlonu v Huatulcu (Mexiko):
Ženy:
1. Kochová (Něm.) 1:00:01,
2. Legaultová (Kan.) -12,
3. Seregniová (It.) -14,
...
7. Zimovjanová (ČR) -46.

Reklama