Hlavní obsah

V dresech do galerie! Umělecká avantgarda jako mentální příprava

Hluboká nad Vltavou

Klid a atmosféra Alšovy jihočeské galerie jako mentální příprava před utkáním se silným soupeřem. Neobvyklou formu teambuildingu pro tak dynamický sport zvolili baseballisté extraligového Sokola Hluboká před tréninkem na extraligovou sérii s Hrochy Brno. Podívat se můžete v přiloženém videu.

Baseballisté Sokola Hluboká šli z Alšovy jihočeské galerie rovnou na tréninkVideo: Sokol Hluboká

 
Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Klid je v případě party dvaceti živých hráčů z pěti zemí ve věkovém rozmezí od patnácti do čtyřiceti pojem velmi relativní. A také před pokladnou Alšovy jihočeské galerie je nebývalé rušno, protože uvnitř je k vidění galerijní akce roku. Malevič, Rodčenko, Kandinskij a ruská avantgarda, výstava ze sbírky muzea umění Jekatěrinburg.

„My jsme Sokol a jednou z jeho myšlenek je sounáležitost s domovem, s místem, kde působí. Jsme součástí života Hluboké už nějakých sedmadvacet let a jsme moc rádi, že se nám podařilo dostat se s týmem do Alšovy jihočeské galerie, která je jednou z hlavních institucí našeho města," poukazuje David Šťastný, starosta Sokola Hluboká a dlouholetý nadhazovač baseballového týmu.

Foto: Sokol Hluboká

Ruská avantgarda jako mentální příprava...

„Zájem o výstavu je tak veliký, že nám to vyšlo v tak velké partě až na několikátý pokus. A dokonce odpoledne těšně před naším podvečerním tréninkem, takže jdeme v dresech z galerie rovnou na hřiště. Moc děkujeme vedení galerie a panu řediteli Alešovi Seifertovi za osobní pomoc a velmi zasvěcený výklad," kvituje Šťastný.

„To my jsme rádi, protože baseball obzvlášť letos dělá našemu městu a kraji skvělou reklamu a ať se vám tak daří i ve finále," opáčil ředitel galerie Aleš Seifert, který provedl česky mluvící část týmu celou výstavou a pak si totéž zopakoval ještě jednou s anglicky hovořícími posilami Sokola - Američanem Wesley Roemerem, Australanem Billy Parsonsem a Novozélanďanem Jamesem Boyecem.

Reklama

Související témata: