Hlavní obsah

VIDEO: Jak porazit obra Valujeva? Žádný sex a večírky, říká Haye

LONDÝN

Britský boxer David Haye prozradil deníku The Sun, jak se připravoval na souboj s ruským kolosem Nikolajem Valujevem. „Odboural jsem vše, co by mě mohlo rozhodit. Takže 10 týdnů před duelem jsem vypustil sex, večírky a spoustu dalšího,“ uvedl Haye.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Britský boxer David Haye (vpravo) zasazuje úder Nikolaji Valujevovi z Ruska

Článek

Novopečený světový šampión, který v sobotním souboji těžkých vah v německém Norimberku zdolal Rusa na body, soudí, že pokud člověk touží získat titul, musí tomu podřídit vše ve svém životě.

„Zbude vám jen trénink a box, na nic jiného není čas a prostor,“ prohlásil. A tak se také na čas odloučil od své krásné ženy Nataši a jejich 18měsíčního syna. „Bylo to těžké, když mi nebyli nablízku. Ovšem pomohlo mi to soustředit se čistě jen na samotný zápas. Potřeboval jsem veškerou svou koncentraci zacílit na jedinou věc - box. A povedlo se,“ doplnil. „Myslím, že má rodina to chápe, teď na ně budu mít hromadu času.“

Současný Haye a ten předchozí, to je velká proměna. Tenhle Brit je sice stále prostořeký provokatér, což potvrdil nejrůznějšími legrácky na adresu Valujeva před zápasem, kdy jej označil například za „zombie“ nebo „nejodpornější věc, co kdy viděl“, ovšem jeho přístup k boxu se s roky proměnil. Dříve byl 29letý Haye známý jako boxující playboy, s přibývajícími zápasy a lety však začal brát box vážněji.

„Začal jsem měnit pořadí svých priorit, ptal jsem se sám sebe, co je pro mě v životě důležité,“ podotkl. A vyšlo mu jediné. „Chtěl jsem být jedničkou, nejlepším boxerem v těžké váze na světě. V tom mi čas strávený v klubech nemohl nijak pomoci. Nezbývalo než vyměnit kluby za tělocvičnu,“ zakončil Haye.

Reklama

Související témata: