Hlavní obsah

VIDEO: Konečný má měsíc do bitvy o svět. Přijít má i Landa, Suchánek už rýmuje

Za měsíc se mu může změnit svět, profesionální boxer Lukáš Konečný chce vyhrát 30. září titul mistra světa. Stav a pocity, které nikdy žádný Čech v historii nezažil. K tomu ring pro světovou bitvu v lehké střední váze organizace WBO s obhájcem Sergejem Dzinzirukem postaví v Brně. Pro rodáka ideální souřadnice. Další dějinná záležitost, kterou fanoušci rohovnického sportu u nás neokusili.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný v akci

Článek

„Lukášova pravá ruka už míří na Dzinziruka,“ vyslal do světa rýmovačku bavič Michal Suchánek. Pětihodinový program nabídne sedm duelů v Kajot areně, Konečného pravačka přijde na řadu jako poslední, vrchol celého galavečera.

„Jsem šťastný, že jsem se takové šance, mít v naší zemi skutečně našeho mistra světa, nebo aspoň uchazeče o titul a pás, dočkal aspoň u mladší generace, když to té mé nevyšlo,“ nechal se slyšet Rostislav Osička, který patřil v 70. letech k československé špičce a doma se kochá i s bronzovou medailí z mistrovství Evropy z roku 1979.

Na nevšední večer se očekává vyprodáno. Zavítat mají i lidé z umělecké branže. Například zpěvák Daniel Landa, ze Slovenska má dorazit i Jožo Ráž.

Klání s Dzinzirukem nebude pro třiatřicetiletého Konečného novinkou. Duel v roce 2008 Čech v Drážďanech prohrál. Nyní se blíží odveta. A ta má přijít i s úroky.

„Pro mě by bylo nejlepší, kdyby zápas skončil už v prvním ze dvanácti vypsaných kol a já vyhrál, ale to se asi nestane. Spíš bych tipoval, že se rozhodne až po dvanácti kolech na body,“ odhaduje možný scénář Konečný.

On se připravuje na samotný souboj, organizátoři řeší bydlení dvou „kohoutů.“ Zda vůbec ubytovat oba tábory v jednom brněnském hotelu. Nebo Chirurga Konečného a Razora Dzinziruka nechat pro jistotu odděleně?

Reklama

Související témata: