Hlavní obsah

Vitalij Kličko by s Hayem nevydržel ani šest kol. Je vyděšený k smrti, provokuje Booth

Britský boxer David Haye po návratu do profiringu nešetří velkohubými hláškami, ale i přes provokace na dálku se zřejmě v brzké době nedočká vysněného duelu s Ukrajincem Vitalijem Kličkem, který prozatím zápas s někdejším světovým šampiónem neplánuje.

Foto: Facebook

David Haye (vlevo) odešel z posledního souboje s Kličkem poražen. V červenci 2011 prohrál s Vitalijovým mladším bratrem Vladimirem na body.

Článek

„Pokud chce David proti mně bojovat, musí si počkat, protože já musím nejdříve obhajovat titul proti oficiálnímu vyzyvateli. Pak se o tom možná můžeme začít bavit," cituje slova jedenačtyřicetiletého Ukrajince britská BBC.

Podle staršího ze slavné bratrské dvojice si musí Haye nejprve vydobýt právo se s ním utkat. „Až bude mít David dostatečně vysokou pozici na světovém žebříčku, můžeme proti sobě nastoupit. Ale to se v dohledné době nestane. Boj s Davidem Hayem pro mě rozhodně neznamená všechno," zůstává v klidu legendární boxer, který se zároveň věnuje politice.

Dvaatřicetiletý Brit, jenž v minulosti držel titul mistra světa v těžké váze organizace WBA, ukončil kariéru po porážce s mladším Vladimirem Kličkem v roce 2011. Následně se ale do profiboxu vrátil, aby se mohl utkat s Derekem Chisorou, jehož knokautoval už v pátém kole.

Jak dlouho mám na Davida čekat?

Vitalij Kličko nyní odmítá duel s Hayem s tím, že už mu loni nabízel zápas v Moskvě a podle jeho slov o něj Brit neměl zájem. „Loni v září jsem mu dal návrh na duel v Moskvě. David měl ale kontrakt a na nabídku nepřistoupil. Místo mě se raději utkal s Chisorou," vysvětlil Ukrajinec.

„Jak dlouho bych měl na Davida Haye čekat? Dal jsem mu návrh a on ho nevzal. Měl i šanci bojovat s mým bratrem. Mnohokrát se z toho vykroutil, ale Vladimir ho stejně porazil," uzavřel celou záležitost Vitalij.

Hayeův kouč Adam Booth však v naději na vyvolání atraktivního duelu zkoušel Ukrajince vyprovokovat. Do médií pustil zprávu, že od trenéra Kličkových Fritze Sduneka ví, že Vitalij s Hayem boxovat nechce.

„Myslím si, že by nevydržel ani šest kol. Jeho trenér mi říkal, že s Davidem nechce boxovat. Jediným vysvětlením pro mě tím pádem je, že Vitalij hodně zvolnil. Jsou k smrti vyděšení, že by ho David knokautoval," vzkázal přes deník The Guardian Booth.

Reklama

Související témata: