Hlavní obsah

WBA rozhodla: Kličko musí proti Povětkinovi do ringu už v únoru

Hamburk

Boxerští fanoušci se mají nač těšit! S napětím očekávaný duel ukrajinského super šampióna Vladimira Klička s dosud neporaženým Rusem Alexandrem Povětkinem o titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBA by se měl uskutečnit nejpozději do 26. února příštího roku. Toto datum podle serveru boxingnews24.com stanovila WBA jako mezní termín a vyzvala obě strany, aby se do 17. ledna dohodly na podmínkách souboje.

Foto: Profimedia.cz

Ruský boxer Alexandr Povětkin.

Článek

Kličko, jenž má v držení i mistrovské pásy organizací IBF, WBO a IBO, získal titul organizace WBA v červenci loňského roku po vítězství nad tehdejším šampiónem Britem Davidem Hayem a obhajovat hodlal až krátce před vypršením obvyklé dvouleté doby. WBA však trvá jen na osmnáctiměsíční pauze. „Budeme si to muset s WBA objasnit," reagoval na verdikt organizace Kličkův manažer Bernd Bönte.

Právo utkat se s mladším z bratří Kličků si Povětkin vybojoval loni v srpnu poté, co v Erfurtu  vybodoval bývalého uzbeckého šampióna WBA Ruslana Čagajeva. Právě od tohoto souboje uplyne v únoru rok a půl.

Šestatřicetiletý Kličko se do boje s Povětkinem příliš nehrne. O tři roky mladší olympijský vítěz z Atén je totiž mnohými považován za patrně nejvážnějšího ze všech potencionálních soupeřů ukrajinského suveréna: vyhrál všech svých 25 zápasů v profesionálním ringu, z toho 17 před vypršením časového limitu. Naposledy v září porazil Američana Hasima Rahmana technickým k.o. už ve druhém kole a obhájil titul šampióna WBA.

Kličko minulý měsíc zdolal v souboji o mistrovské tituly čtyř organizací WBO, IBF, WBA a IBO obrovitého polského vyzyvatele Mariusze Wacha na body a prodloužil svoji více než osmiletou neporazitelnost v profiringu. V kariéře prohrál z 62 duelů jen tři.

Reklama

Související témata: