Hlavní obsah

Zemřel majitel hřebčína Albertovec Josef Hájek

Majitel hřebčína Albertovec Josef Hájek zemřel ve věku 57 let. Vlastník fotbalového klubu z Jakubčovic, s nímž v loňské sezóně působil v druhé lize, dnes v novojičínské nemocnici podlehl vážné nemoci, s kterou v posledních letech bojoval. Smuteční obřad se uskuteční v pátek od 11 hodin na opavském hřbitově.

Článek

Hájek zemřel jen několik hodin po nedělní Velké pardubické steeplechase, kde odjeli smolný dostih dva koně z jeho stáje. Amant Gris s žokejem Markem Stromským byl v cíli diskvalifikován z prvního místa za neobjetí otočného bodu a Klip musel být po pádu v první polovině dostihu utracen.

Hájek byl zakladatelem a šéfem akciové společnosti Hájek a synové, která podniká v kamenoprůmyslu. Firma vytáhla vesnický fotbalový klub z Jakubčovic z nejnižší soutěže až do druhé ligy, ale po loňské sezoně prodala práva Dukle Praha. V 90. letech se Hájek angažoval také v opavském fotbale.

V posledních letech Hájek financoval především hřebčín v Albertovci. Stáj pod jeho vedením navázala na slavnější období z minulosti a v letošní sezoně posbírala řadu úspěchů.

Reklama

Související témata:
Hřebčín