Hlavní obsah

Změna plánu, konec se odkládá. Verner pojede na mistrovství světa

Praha

Ještě minulý čtvrtek ujišťoval, že brusle odložil a na závodech už ho nikdo neuvidí. Nakonec se však bývalý mistr Evropy Tomáš Verner rozhodl si kariéru, kterou ukončil po olympiádě v Soči, ještě protáhnout a představí se koncem března i na mistrovství světa v japonské Saitamě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Krasobruslař Tomáš Verner během autogramiády v Olympijském parku na Letné.

Článek

Sedmadvacetiletý krasobruslař už před sezónou oznámil, že olympijský závod bude posledním vrcholem jeho kariéry. V Soči skončil jedenáctý a měl v plánu absolvovat exhibiční tour s Jevgenijem Pljuščenkem. Jenže ruské eso po hrách podstoupilo další operaci zad, a tak se start série exhibicí odkládá.

„Když se série kvůli jeho zranění odkládá, najednou jsem věděl, že do Japonska musím. Cítím se dokonale připraven, zdravotně jsem v pořádku a navíc v Japonsku jsem měl vždy hodně fanoušků, proto jsem už v plném tréninku a moc se na závod těším,“ vzkázal ze své tréninkové základny v německém Oberstdorfu.

Hrozilo, že místo propadne

Verner měl vyjeté účastnické místo spolu s Michalem Březinou a v případě jeho neúčasti hrozilo, že by v Japonsku startoval jen jeden český krasobruslař. Nikdo další totiž neměl splněná kritéria, aby mohl na světový šampionát odcestovat.

Desetinásobný mistr republiky Verner byl na mistrovství světa zatím nejvýše dvakrát čtvrtý, v letech 2007 a 2009.

Reklama