Hlavní obsah

Zpráva pro Haye. Dokaž, že nejsi kuře, vzkazuje Vladimir Kličko

PRAHA

Jeho ostrá slovní palba je celému světu známa. A patrně se vrátí. Profesionální boxer David Haye má odhodit důchodcovské bačkory, které nazul před měsícem, a vrátit se na začátku března 2012 mezi provazy. Jeho sok? Vitalij Kličko. S bratrem Vladimirem Angličan prohrál, teď má přijít druhá story s ukrajinskými sourozenci. „Vitalij ho bude knokautovat, jsem si jistý. David byl v zápase proti mně kuře, které nikdy nebojovalo,“ citoval Vladimira Klička dailystar.co.uk.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Ukrajinský boxer Vladimír Kličko (vlevo) a Američan David Haye před vzájemným zápasem.

Článek

Den porážky pro Haye nastal 2. července. Po dvanácti kolech vyletěla Kličkova ruka na znamení vítězství. Šampión těžké váhy byl znám. „Nebylo to tak přesvědčivé, ale s bratrem vítězství oslavíme,“ řekl skromně Ukrajinec po utkání. Soupeř svoji porážku vysvětlil i zraněním. „Zlomil jsem si před třemi týdny palec na noze, ale nechtěl jsem to nikde říkat.“

Teď se odvíjí nový příběh, který může 3. března 2012 vyústit v další boj.

„Tento zápas bude pro Haye ostuda. Máme po krk jeho slovního smetí. Nemá šanci porazit mého bratra,“ vzkázal pětatřicetiletý Kličko, který se projevil jako ideální tiskový mluvčí o pět let staršího bratra.

Má ego, vrátí se, myslí si Vladimir Kličko

Kličkovi manažeři věří, že se jim podaří Haye přesvědčit k duelu v Německu, napsal britský deník The Sun. „Haye je jedním z možných soupeřů pro nejbližší zápas Vitalije,“ citoval deník Kličkova manažera Bernda Boenta.

„Stále věřím, že je to dobrý chlap, který ztratil hlavu po úspěchu, ale nyní je v rehabilitaci. Ode mne dostal kladivem. On má ego, on se vrátí, jsem si jist,“ rýpl si mladší z bratské dvojice a dodal: „Já jsem ho nechtěl poslat k zemi, ale Vitalij to může udělat. On je silnější z nás dvou. David je tam, kde má být, bude bojovat s bratrem. Kapitola je uzavřená.“

Zda se zápas opravdu uskuteční, bude známo do 10. prosince. Do té doby má být dohoda na stole. Bude?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články