Hlavní obsah

Pětibojaři Křenková s Gryczem byli na ME osmí ve smíšené štafetě

Karolína Křenková a Marek Grycz obsadili na mistrovství Evropy v Székesfehérváru osmé místo v závěrečné smíšené štafetě. Poslední titul ze šampionátu v Maďarsku získali v konkurenci deseti dvojic Britové Kate Frenchová a Myles Pillage před Italy a Francouzi.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojařka Karolína Křenková. Archivní foto

Článek

"Dopadli jsme hůř, než jsme doufali," konstatoval Grycz v nahrávce pro média. "Šerm až tak tragický nebyl, ale na koni jsme zajeli se třema shozama, což je zbytečně moc, a s tím šermem jsme potřebovali zajet ideálně čistě. Takže jsme se nikam neposunuli, zůstali jsme na šestém místě a dopředu už to bylo daleko. Plavání neřeší ve štafetách nic a na kombi jsme bohužel stříleli hůř, než na co máme, a posunuli se jsme se ještě dolů," popsal závod Grycz.

Bilance české výpravy na šampionátu se zastavila na jedné zlaté medaili a dvou bronzových. Titul získali Jan Kuf s Martinem Vlachem ve štafetě, třetí místo obsadily ve stejné disciplíně Karolína Křenková a Veronika Novotná a také mužský tým v sestavě Vlach, Ondřej Polívka, Ondřej Svěchota.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Székesfehérváru - smíšená štafeta:
1. Frenchová, Pillage (Brit.) 1360
2. Frezzaová, Cicinelli (It.) 1352
3. Oteizaová, Fleurot (Fr.) 1348
...8. Křenková, Grycz (ČR) 1276

Reklama

Související témata: