Hlavní obsah

Pětibojařka Hlaváčková postoupila na finále SP do bojů o medaile

Moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková uspěla na finále Světového poháru v Ankaře v semifinále a v sobotu čeká ji medailový závod. Na rozdíl od osmnáctileté reprezentační kolegyně neuspěla Veronika Novotná, která se do osmnáctičlenného finále nedostala o jedno místo. Muži mají na programu semifinále v pátek, do finále SP v Ankaře se kvalifikovali Jan Kuf, Marek Grycz a Martin Vlach.

Foto: Český svaz moderního pětiboje

Lucie Hlaváčková na archivním snímku s olympijským vítězem Davidem Svobodou.

Článek

Hlaváčková ve středečním základním kole šermu připsala 200 bodů, další dva přidala za jedno vítězství v bonusovém kole. V parkuru jako jedna ze čtyř zvládla čistou jízdu. „Měla jsem skvělého koně, kterého jsem shodou náhod měla i před pár týdny na Světovém poháru tady v Ankaře. Parkur jsem si užila a zbytek závodu jsem si pohlídala,“ popsala semifinálovou soutěž na svazovém webu.

Ze své semifinálové skupiny Hlaváčková postoupila jako pátá. Třiadvacetiletá Novotná obsadila nepostupové desáté místo.

Na finále SP se závodí systémem, který bude použit i při olympijských hrách v Paříži. Ze dvou osmnáctičlenných semifinálových skupin postupuje vždy devět nejlepších, ve finále tak závodí 18 mužů i žen.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.