Hlavní obsah

Plavec Čejka bude debutovat na MS v bazénu, kde získal juniorský světový titul

Po účasti na olympijských hrách čeká znakaře Jana Čejku premiéra na mistrovství světa. Shodou okolností to bude v Budapešti, kde se jednadvacetiletý český plavec před třemi lety radoval z juniorského světového titulu a kde splnil olympijský limit pro Tokio. Chystá se na kompletní znakařský program.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Český plavec Jan Čejka na archivním snímku.

Článek

Semifinalista loňského ME a pátý muž z dvoustovky na MS v krátkém bazénu byl před olympiádou nervóznější než nyní. "Asi to bylo i tím, že jsme v tuto dobu byli na přípravném soustředění v Kóči. Takže jsem byl už v novém prostředí a se všemi covidovými opatřeními, takže napětí bylo větší. A olympiáda je ještě o level vyšší akce, takže očekávání všech a tlak jsou větší," vzkázal v tiskové zprávě z Bulharska, kde ladil formu na soustředění.

Jediný muž, který bude Česko na nadcházejícím MS reprezentovat v bazénovém plavání, si účastí na další vrcholné akci plní sny a cíle. "Takže se strašně moc těším. A doufám, že se mi podaří předvést, co ve mně je, a udělat co nejlepší výsledek. A tím, že je to v Budapešti, tak je to pro mě ještě lepší, protože na Budapešť mám ty nejlepší vzpomínky. Podařilo se mi tam vyhrát juniorský svět a pak splnit limit na olympiádu. Takže je to asi můj nejoblíbenější bazén a vždycky se tam rád vracím," řekl závodník z Pardubic, který se připravuje pod trenérem Martinem Kratochvílem.

S koučem zvažovali program pro MS, kde nakonec poplave všechny znakařské tratě. "Jsem za to rád, protože program šampionátu je poměrně dlouhý a budu mít co nejmíň volných dnů. Takže budu mít víc startů, můžu se předvést ve víc disciplínách a nebudu tam jen zbytečně sedět a čekat na svůj start. Já to mám vždycky tak, že která disciplína bude nejlepší, zjistím až na místě. Dopředu je to těžko odhadovat. První mám stovku, ale doufám, že nejlepší bude dvoustovka, protože na tu se soustředím," přiblížil své plány.

V závěru soustředění už spíše odpočíval, aby naladil formu na první vrchol sezony. "Díky tomu jsem nabral sílu a je to fajn pocit po půl roce, kdy člověk neměl volno a tělo bylo v únavě. Můžu plavat s lehkým záběrem a mám z toho skvělou náladu, protože se mi plave tak lehce, krásně. Ve vodě se cítím dobře a doufám, že se mi to povede prodat," dodal.

Reklama