Hlavní obsah

Pořádný trapas! Baseballistovi vypadl během zápasu mobil z kapsy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z rutinní baseballové situace se během souboje Pittsburghu Pirates proti Arizoně Diamondbacks stal hit sociálních sítích. O pořádné pozdvižení se totiž postaral domácí polař Rodolfo Castro, kterému v době, kdy sklouzával ke třetí metě, vypadl z kapsy mobil. Sám hráč si toho nejprve nevšiml, až poté ho na nevhodný předmět na hřišti upozornil rozhodčí. Castro měl každopádně po zápase co vysvětlovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Baseballistovi Pittsburghu vypadl během hry z kapsy mobilVideo: sntv

 
Článek

K situaci došlo během čtvrté směny, kdy domácí Rodolfo Castro dobíhal po odpalu spoluhráče ke třetí metě. A jelikož u cíle chtěl být co nejrychleji, pomohl si odvážným skokem rukama napřed. Pro oko baseballového fanouška nic neobvyklého, to by ale třiadvacetiletému hráči nesměl v době letu vypadnout z kapsy mobilní telefon. Jako první si toho všiml rozhodčí Adam Hamari, který na nevhodný předmět na hřišti hráče upozornil.

Nic netušící Castro ho zvedl ze země a odnesl trenérovi Mikeu Rebelovi, který ho s hanbou v očích raději odnesl do bezpečí. Třiadvacetiletý polař každopádně měl po zápase co vysvětlovat. „Nemyslím si, že existuje nějaký profesionální hráč, který by si úmyslně vzal do zápasu mobil," řekl Castro médiím v Pittsburghu. „Je to hrozné, co se mi stalo, ale rozhodně to bylo neúmyslné," tvrdil.

„Kdybych chtěl být středem pozornosti, tak v takové formě, abych pomohl týmu k vítězství. Ale rozhodně ne takovým způsobem. Byla to nehoda a poučím se z toho. Není to něco, co jsem chtěl, aby se stalo," dovysvětlil Castro následující den.

Překvapení z ojedinělé situace neskrýval ani trenér Pittsburghu Pirates Derek Shelton. „Sledujete zápas a najednou uvidíte něco, co jste nikdy předtím neviděl. Je to ještě dítě, které udělalo chybu. Je to jedna z věcí, kterou hodíme za hlavu a řekneme mu: tohle dělat nemůžeš," řekl manažer, jehož celek nakonec podlehl poměrem 4:6.

Reklama