Hlavní obsah

Skok z dvaceti metrů? Žádný problém. Havajská hvězda Highjumpu umí i výš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřiměždice

Bude patřit k největším hvězdám letošního Highjumpu. Skokanka z Havaje Genevieve Bradleyová. Na mezinárodní závody ve skocích do vody v zatopeném lomu v Hřiměždicích na Příbramsku dorazila už poněkolikáté. Třikrát už tady slavila vítězství. Poprvé v roce 2015. Návštěvníkům dvoudenní akce (5. - 6. srpna) předvede ty nejobtížnější skoky z dvaceti metrové výšky. Na to, co dokáže, se podívejte v našem videu.

Hvězda Highjumpu Genevieve Bradleyová. V Hřiměždicích bude skákat z dvaceti metrůVideo: Sport.cz

 
Článek

Genevieve Bradleyová patří mezi skokanskou elitu a účastní se nejprestižnější série závodů ve skocích do vody Red Bull Cliff Diving World Series. Highjump je pro ni srdeční záležitostí.

„Můžu slíbit, že tady ze sebe vydám to nejlepší. Na Highjump se vracím pokaždé, když můžu. Je to velká zábava, mám ráda lidi tady, jsou jako moje rodina. Obvykle jsou závody příliš vážné a s velkým tlakem. Tady to je hlavně o zábavě, a to miluju," řekla během svého tréninku v Hřiměždicích.

Foto: Highjump.cz

Skokanka do vody Genevieve Bradleyová bude patřit mezi hvězdy Highjumpu

Třicetiletá skokanka trénovala nejen z dvacetimetrové výšky. S další pravidelnou účastnicí Highjumpu Petrou Smolíkovou vyzkoušely také synchronní skoky z dvanácti metrů. Už během tréninku se Genevieve Bradleyová dočkala od přihlížejících potlesku. Tyhle adrenalinové kousky zvládnou jen vyvolení.

Na třiadvacátém ročníku Highjumpu se tento pátek a sobotu představí přes 70 skokanů a skokanek z celého světa. Do vody se budou vrhat z výšky až dvacet metrů.

Kromě Genevieve Bradleyové dorazí například Laso Schaller. Švýcar, který už dokázal skočit z výšky přes 59 metrů, a který si skok do lomu v Hřiměždicích vyzkoušel i letos v zimě. Do ledové vody.

Reklama

Související témata: