Hlavní obsah

Squashista Mekbib prohrál ve finále turnaje v USA, neproměnil několik mečbolů

Český squashista Daniel Mekbib se probojoval do finále turnaje Wakefield 2022 a usiloval o první titul na akci s dotací 10 tisíc USD. V dramatickém zápase vedl 2:0 na sety a měl i několik mečbolů. Nakonec ale prohrál s Kanaďanem Davidem Baillargeonem v pěti setech. „Škoda, že jsem šancí nedokázal využít. Potom jsem byl už mentálně i fyzicky vyčerpaný a nešlo to," konstatoval Mekbib.

Foto: Český squash

Český squashista Daniel Mekbib.

Článek

Několikanásobný domácí šampion sestoupil z první světové stovky, momentálně Mekbibovi patří 104. místo. V semifinále ale dokázal porazit Pákistánce Muhammada Asim Khana, který je na tom v žebříčku o jednačtyřicet míst lépe. „V průběhu celého zápasu jsem hodně soupeře tlačil, borec vůbec nestíhal to tempo," popsal Mekbib úspěšné semifinále.

Český squashista má na kontě šest triumfů ze zahraničních turnajů, které měly dotaci 5000 USD. Z výše dotované akce prvenství ještě nemá, v USA byl zatím nejblíže. Vedl 2:0 na sety a ve třetím si vypracoval několik mečbolů. Nakonec ale sadu ztratil a ve zbylých dvou setech uhrál pouhé tři body.

„S turnajem jsem hodně spokojený! Po covidu a pár trénincích je pro mě finále na akci s touhle dotací úspěchem," dodal Mekbib.

WAKEFIELD 2022 (10 tisíc USD), finále:
David Baillargeon (3/KAN.) - Daniel Mekbib (4/ČESKO) 2:3 (-8, -6, 12, 1, 2)

Reklama

Související témata: