Hlavní obsah

Squashista Panáček ovládl mezinárodní turnaj v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký úspěch si připsal český squashista Marek Panáček, když ovládl PSA Ostrava Squash Open. Panáček ve finále porazil Angličana Jamese Peache 3:1 na sety a poprvé v kariéře vyhrál mezinárodní PSA turnaj. „Jsem šťastný. Několik měsíců jsme fakt hodně makali a vyplatilo se," tvrdil Panáček.

Foto: PSA Ostrava Squash Open

Český squashista Marek Panáček vyhrál PSA Ostrava Squash Open. Ve finále porazil Angličana Jamese Peache.

Článek

Ostravského squashového turnaje se účastnili hráči z Brazílie, Kolumbie nebo Egypta. Titul však bral Čech Panáček, jenž na cestě za triumfem porazil čtyři protivníky. Ze hry poslal například Brazilce Viniho Rodriguze, ve čtvrtfinále pak udolal krajana Viktora Byrtuse po pětisetové bitvě.

Následně Panáček porazil turnajovou jedničku Brazilce Diega Gobbiho, 117. hráče světa. „Bylo to náročné, protože jsem nevyužil několik mečbolů," ohlédla se  velká naděje českého squashe za duelem, jenž jej katapultoval do finále. Tam se střetl s Angličanem Peachem.

Tam český talent ztratil první sadu, pak však zlepšil pohyb a zdobilo jej i precizní zakončování. Panáček pro sebe získal následující tři sady a mohl slavit svůj první triumf na okruhu PSA. „Soupeř se hůř pohyboval a byl u míčů později. Správně jsme udrželi taktiku po celou dobu zápasu," radoval se Panáček, který trénuje ve Squashclubu Strahov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.