Hlavní obsah

Stolní tenista Polanský po sedmi letech v Německu bude hrát za Havířov

Stolní tenista Tomáš Polanský se po sedmi letech v německém Saarbrückenu vrací do české extraligy a posílí od příští sezony Havířov. Mistr Evropy do 21 let z roku 2018 získal v bundeslize titul, Německý pohár i stříbro v Lize mistrů. V poslední době ho to táhlo zpět do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Stolní tenista Tomáš Polanský

Článek

"Chtěl jsem především trénovat v Havířově, kde jsou naprosto perfektní podmínky. Abych nemusel tolik cestovat, rozhodl jsem se přijmout nabídku vedení havířovského klubu. Navíc jsem si chtěl odpočinout od Německa, od bundesligy. V posledních měsících jsem se tam necítil moc dobře," řekl odchovanec Děčína webu domácí asociace.

Před třemi lety získal v Plzni na domácím šampionátu titul ve dvouhře i ve čtyřhře, o další se bude snažit ode dneška do neděle na mistrovství republiky právě ve svém budoucím působišti Havířově.

"Rozhodně jsem nepřišel proto, abych šel výkonnostně dolů. Mám pořád ty nejvyšší ambice, chci hrát dobře za národní tým, vyhrávat na turnajích světového okruhu a pokusit se dostat na olympiádu," dodal Polanský.

Reklama

Související témata: