Hlavní obsah

Stolní tenistkou roku je poprvé Blašková

Anketu Stolní tenista roku vyhrála poprvé v kariéře Zdena Blašková. Dvaadvacetiletá hráčka SK Dobré dnes byla vyhlášena vítězkou hlavní kategorie za rok 2022 během mistrovství republiky v Havířově.

Foto: Sport.cz

Česká stolní teistka Zdena Blašková.

Článek

Blašková byla v anketě, v níž hlasují členové svazu, extraligoví a reprezentační trenéři a samotní reprezentanti, oceněna především za bronzovou medaili ve dvouhře na zářijovém mistrovství Evropy do 21 let v Kluži.

Ziskem 51 bodů porazila Blašková o čtyři body loňskou vítězku ankety Hanu Matelovou. Třetí skončil s 30 body mistr republiky David Reitšpies. "Docela mě to zaskočilo, moc jsem s tím nepočítala. Je řada jiných hráčů a hráček, kteří by si to zasloužili. Hanka Matelová nebo třeba David Reitšpies, pro kterého jsem já hlasovala. Překvapilo mě to mile, mám z toho radost a je dále na čem pracovat," citoval Blaškovou svazový web ping-pong.cz.

Talentem roku byla vyhlášena kadetka Veronika Poláková. Družstvem roku je národní tým žen ve složení Matelová, Kateřina Tomanovská a Markéta Ševčíková, jenž skončil devátý na MS Čcheng-tu a zajistil si účast na letošních Evropských hrách. Trenérem roku je jejich kouč Petr Nedoma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články