Hlavní obsah

Stříbro z mistrovství republiky? Musím zamakat na všem, tvrdí squashistka

Šestnáctiletá squashistka Karolína Šrámková zazářila na republikovém mistrovství dospělých druhým místem. Na turnaji nestačila pouze na zkušenou Olgu Kolářovou, která získala šestý domácí titul. "Mistrovství republiky patřilo mezi vrcholy mé sezony. Měla jsem výzvu, abych postoupila mezi nejlepší čtyři. Dostat se až do finále bylo něco neuvěřitelného," hodnotí s odstupem mladá hráčka, která se připravuje také s osmnáctinásobným českým mistrem Janem Koukalem.

Foto: squashpage.net

Šestnáctiletá brněnská squashová naděje Karolína Šrámková.

Článek

Na cestě do finále si Šrámková poradila mimo jiné i s jedničkou Natálii Babjukovou. "Zahrát si v semifinále s Naty a ve finále s Olgou Kolářovou, ke které mám velkou úctu, předčilo má očekávání. Snažila jsem se o co nejlepší výkon, ale ve finále rozhodly zkušenosti a kvalitní výkon Olgy," říká talentovaná squashistka.

"Hned po cestě domů jsem analyzovala na videu celý finálový zápas. Ukázalo mi to, že budu muset ještě hodně trénovat. Nicméně věřím, že mě každý zápas s kvalitní soupeřkou posune dopředu. Určitě nejsem zklamaná, spíše motivovaná do další práce," hlásila poražená finalistka.

Už na začátku dubna čeká Šrámkovou mistrovství Evropy do 19 let ve Švýcarsku a ve stejném měsíci také kontinentální šampionát žen v družstev, který se uskuteční ve Finsku. "Vedle našich nejlepších žen, kterými jsou Kolářová, Babjuková a také Eva Feřteková, budu sbírat zkušenosti," plánuje brněnská hráčka.

Reklama

Související témata: