Hlavní obsah

Tlumočník okradl baseballovou hvězdu minimálně o 16 milionů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseballovou hvězdu Šoheie Ohtaniho podle všeho jeho tlumočník okradl o mnohem více peněz, než se původně předpokládalo. Americké federální úřady obvinily Ippeie Mizuharu, že během dvou let odčerpal z Ohtaniho bankovního účtu více než 16 milionů dolarů (380 milionů korun), kterými splácel své dluhy z ilegálních sázek.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Baseballová hvězda Šoheie Ohtani

Článek

Dosud se mělo za to, že Mizuhara svého dlouholetého zaměstnavatele a přítele okradl o zhruba 4,5 milionu dolarů. Federální žalobci devětatřicetiletého muže obžalovali z bankovního podvodu, za který mu hrozí až 30 let vězení.

Mizuhara byl Ohtaniho tlumočníkem od roku 2017, kdy japonský baseballista debutoval v MLB v dresu Los Angeles Angels. Loni v prosinci podepsal rekordní desetiletý kontrakt na 700 milionů dolarů s konkurenčním týmem Los Angeles Dodgers. Spolu s ním se k Dodgers přesunul Mizuhara, jehož klub v březnu po provalení skandálu propustil.

Dvojnásobný nejlepší hráč Americké ligy Ohtani je v Japonsku sportovní modlou a patří k největším hvězdám i v USA. Díky své raritní schopnosti skvěle nadhazovat i odpalovat bývá srovnáván s legendárním Babem Ruthem. V případu je veden jako poškozený, a neexistují náznaky, že by se na sportovním sázení, které mají hráči MLB zakázané, nějak podílel.

Reklama