Hlavní obsah

Třebíčští zastupitelé schválili podporu pro baseballové mistrovství Evropy

Třebíčští zastupitelé dnes schválili podporu 280.000 korun pro klub Třebíč Nuclears na pořádání letošního mistrovství Evropy v baseballu. O stejnou částku požádali třebíčští baseballisté také Kraj Vysočina, řekl ČTK předseda spolku Jan Urbánek. Turnaj bude na přelomu září a října v pěti českých městech. Třebíčské sportoviště bude do té doby modernizované asi za 22 milionů korun.

Foto: Lenka Brožová/ČBA

Česká baseballová reprezentace.

Článek

"Myslím si, že je to deviza Třebíče, kdy se nám podařilo modernizovat areál, máme dneska nové osvětlení a dostatečné zázemí, máme nové šatny. Naše hřiště opravdu patří mezi nejhezčí areály v republice," řekl Urbánek.

Osvětlení s 25 vysokými stožáry a LED svítidly se začalo budovat loni, teď se dokončuje dostavba šaten a úprava povrchu. Hotovo bude podle Urbánka na konci května. "V současné době máme jen dvě šatny, takže budeme mít konečně pět moderních šaten pro všechny věkové kategorie," řekl Urbánek. Úpravu hradili Třebíč Nuclears z peněz z Národní sportovní agentury a s přispěním města a Kraje Vysočina. Spolek má 500 členů, aktivních hráčů je asi 250.

V třebíčském baseballovém areálu Na Hvězdě se na mistrovství Evropy utkají baseballisté skupiny B z Velké Británie, Itálie, Švédska a Maďarska od 24. do 26. září. Na 28. září se v Třebíči chystají zápasy play off. Vstupenky už jsou v prodeji.

Mistrovství Evropy v baseballe se v České republice konalo v roce 2005 a 2014. V Třebíči se zatím konaly jen šampionáty juniorů a kadetů. Odehrálo se v ní i utkání národního týmu s Tchaj-wanem.

V české mužské reprezentaci je několik hráčů z třebíčského týmu, Jeffrey Barto, Lukáš Hlouch a Jake Rabinowitz. "A potom je tam náš odchovanec Marek Krejčiřík, který v současné době hraje za Hrochy Brno, ale odmalinka jsme ho vychovávali a teprve před rokem přestoupil," řekl Urbánek.

Evropský šampionát se bude odehrávat také v Praze, Ostravě, Blansku a Brně, kde budou 1. října zápasy o medaile.

Reklama

Související témata: