Hlavní obsah

Triatlonistka Zimovjanová skončila na Světovém poháru v Karlových Varech desátá

Česká triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila desáté místo v závodu Světového poháru v Karlových Varech a dosáhla druhého nejlepšího výsledku v seriálu. Vyhrála Francouzka Léonie Périaultová před Italkou Biancou Seregniovou a Američankou Summer Rappaportovou. Mezi muži triumfoval Maďar Csongor Lehmann, nejvýše ze čtveřice Čechů skončil Jan Volár na 24. příčce.

Foto: Profimedia.cz

Česká triatlonistka Tereza Zimovjanová

Článek

Périaultová, držitelka stříbra z letošního závodu seriálu mistrovství světa v Jokohamě, zvládla 1,5 km plavání, 40 km jízdy na kole a 10 km běhu v čase 2:05:05 hodiny. Druhá Seregniová zaostala o 43 sekund, třetí Rappaportová na vítězku měla ztrátu minutu a 26 vteřin.

Zimovjanová byla po plavecké části až jednačtyřicátá, v cyklistice si ale výrazně polepšila a depo opouštěla na 13. příčce. V běhu se chvíli pohybovala na šesté pozici, ale nakonec se o čtyři místa propadla. Na první Périaultovou ztratila dva minuty a 27 sekund.

"Jsem určitě spokojená. Po plavání jsem musela hodně dojíždět hlavní skupinu, což se mi naštěstí povedlo. Pak se mi běželo dobře, v posledním kole mě ještě doběhly dvě Němky, což mě trošku mrzí. Ale stejně jsem ráda, že to nakonec vyšlo do desítky," řekla Zimovjanová v rozhovoru pro ČT sport.

Šestadvacetiletá Zimovjanová byla jedinou Češkou na startu. Petru Kuříkovou vyřadilo zranění ramena, Vendula Frintová, dvojnásobná vítězka z Varů z let 2018 a 2019, ohlásila konec kariéry, protože je těhotná. Alžběta Hrušková s Michaelou Štěrbovou jsou na akademickém MS v Brazílii.

Volár byl nejlepším Čechem stejně jako loni, ale na rok starou 15. příčku nenavázal. Na vítězného Lehmanna ztratil tři minuty a osm sekund. Další stupně vítězů zabrali Matthew McElroy z USA a Němec Lasse Lührs.

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:
Muži:
1. Lehmann (Maď.) 1:51:10
2. McElroy (USA) -10
3. Lührs (Něm.) -32
...24. Volár -3:08
41. Grebík -6:39
42. Martin -7:10
Zikmund (všichni ČR) nedokončil.
Ženy:
Périaultová (Fr.) 02:05:05
2. Seregniová (It.) -43
3. Rappaportová (USA) -1:26
...10. Zimovjanová (ČR) -2:27.

Reklama