Hlavní obsah

Okupanti mu zabili manželku i dítě. Ukrajinský reprezentant prožívá nejtěžší chvíle života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nepředstavitelné utrpení v těchto dnech prožívá ukrajinský reprezentant v ragby Vladimir Maškin. Při nedávném ruském ostřelování civilních objektů v Charkově zahynula jeho manželka i dcera. Stalo se tak pouhý den předtím, než měl Maškin, který bojuje na frontě, dostat propustku a svou rodinu navštívit.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Následky ruského útoku na civilní cíle na Ukrajině. Ilustrační foto

Článek

Rusové dům ukrajinského ragbisty zasáhli koncem ledna. Záchranáři téhož dne z trosek vyprostili těla pětatřicetileté manželky i osmileté dcery.

Maškin, který hraje za ukrajinský celek Legion XII a je také reprezentantem, byl v té době na frontě. K armádě se přidal dobrovolně v prvních dnech ruské agrese na Ukrajinu, tedy téměř před dvěma lety.

Dle ukrajinských médií se jeho žena i s dcerou přestěhovaly do Charkova, aby byly svému manželovi a otci blíž a mohl je častěji navštěvovat. „Chtěly k němu být blíž, aby je mohl navštěvovat a aby ho podpořily,“ řekl prezident ragbyové federace charkovské oblasti Roman Bykov.

Válka na Ukrajině si podle údajů z konce roku vyžádala už více než 10 000 civilních obětí. Dle zprávy OSN převážnou část potvrzených úmrtí způsobila výbušná zařízení s plošným dopadem – jako dělostřelecká a kazetová munice a střely a rakety.

Reklama

Související témata: