Hlavní obsah

Hermannová, Štochlová - Placetteová, Ricardová 2:1Uzdravená Štochlová zahájila s Hermannovou turnaj v Espinhu dvěma výhrami

Aktualizováno

Beachvolejbalistka Marie-Sára Štochlová se po zdravotní pauze vrátila na kurty s Barborou Hermannovou vítězně. Česká dvojice na turnaji Pro Tour kategorie Challenge v Espinhu vydřela výhru proti francouzské dvojici Lezana Placetteová, Alexia Ricardová 24:22 ve třetím setu. Poté Hermannová se Štochlovou zdolaly v tie-breaku i druhé nasazené Němky Karlu Borgerovou a Julii Sudeovou a zajistily si přímý postup do osmifinále.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na archivním snímku

Článek

Štochlová kvůli zranění břišního svalu přišla o červnové mistrovství světa v Římě. S Hermannovou na portugalském písku první sadu s Francouzkami prohrály 18:21, druhou naopak těsně vyhrály 21:19. Drama ve třetím setu zvládly. Obdobný průběh měl i druhý zápas. Po jasně ztracené první sadě se Češky zvedly, vyrovnaly a v tie-breaku znovu uspěly. Tentokrát proměnily už třetí mečbol.

Základní skupinu úspěšně zahájili Václav Berčík a Matyáš Džavoronok, kteří ve čtvrtek prošli kvalifikací. Turnajové pětky Stefana Boermanse a Matthewa Immerse z Nizozemska zdolali 21:18, 21:13.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Espinhu (Portugalsko):
Muži:
Skupina E:
Berčík, M. Džavoronok (20-ČR) - Boermans, Immers (5-Niz.) 2:0 (18, 13).
Ženy:
Skupina B:
Hermannová, Štochlová (11-ČR) - Placetteová, Richardová (14-Fr.) 2:1 (-18, 19, 22)
Hermannová, Štochlová - Borgerová, Sudeová (2-Něm.) 2:1 (-14, 19, 15)

Reklama

Související témata: