Hlavní obsah

V softbalovém finále vítězí hostující týmy. Bitva o titul je vyrovnaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále softbalové extraligy je zatím vyrovnané. Painbusters Most vyhrál první duel 4:0, o den později Locos Břeclav po vítězství 7:0 srovnali stav série. V obou případech dominovali v utkání nadhazovači. „Jsme připravení na to, že se může finále hrát klidně na pět zápasů. Bude to napínavé," prohlásil Jakub Osička, břeclavský nadhazovač. Finále pokračuje opět v Mostě v sobotu od 14:00. Hraje se na tři vítězné zápasy.

Foto: ČSA

Softbalové finále mezi Mostem a Břeclaví je zatím vyrovnané.

Článek

První duel se proměnil v galapředstavení mosteckých nadhazovačů – Adam Buchner předvedl sedm strikeoutů, jeho bratr Vojtěch pak dva. Oba povolili soupeřům pouhé dva úspěšné odpaly.  Ve druhém dílu finálové série pro změnu dominoval břeclavský Jakub Osička, který domácím softbalistům rozdal 14 strikeoutů a umožnil pouze jediný úspěšný odpal.

„Přehodnotili jsme taktiku, takže jsem mohl začínat v neděli. Nakonec jsem zůstal celý zápas. Mrzí mě trochu, že mi dali jeden odpal, ale byl to pěkný zápas," pochvaloval si Osička, který společně s Michalem Holobrádkem vytváří skvělý nadhazovačský tandem Locos.

Neprosadilo se proti němu ani bratské duo Buchnerů, kteří táhnou Most v premiérovém finále. „V sobotu se nám podařilo Břeclav zaskočit, jejich nadhazovače jsme kontaktovali. V neděli se nám to nepovedlo, bylo to obráceně. Osička ukázal, že je evropská extratřída, moc nám toho nedovolil," popsal trenér Pavel Kasal z Mostu. „Stalo se, že pokaždé byl jeden tým výrazně lepší. Finálovou sérii si ale užíváme, je to pro nás životní šance."

Oba týmy hrají o svůj první extraligový titul, rozhodovat budou maličkosti, momentální forma skvělých nadhazovačů. „Nemáme se moc něčím překvapit, vzájemně jsme dobře naskautovaní. Bude záležet na tom, jak moc svojí roli nadhazovači zvládnou a budou dominovat. Už jsme odkryli karty, ale každý zápas je originál," dodal Kasal.

Finálová série pokačuje za stavu 1:1 na zápasy v sobotu v Mostě, poté se bitvy o titul přesunou do Břeclavi. „Pro nás je teď důležité, aby přijelo co nejvíce břeclavských fanoušků do Mostu. V neděli bude určitě kotel. Očekávám, že to bude napínavé a vyrovnané," dodal Osička.

Reklama