Hlavní obsah

Vedro, těžký skatepark i obrovská konkurence. Pek se chce v Římě přiblížit olympiádě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší skateboardisty včetně Čecha Martina Peka čeká další kvalifikační závod o účast na olympiádě v Paříži, kde bude skateboarding podruhé v historii. Zkušený český jezdec v disciplíně street bude chtít v Římě vylepšit své dosavadní postavení v žebříčku (94.). Do druhé fáze olympijské kvalifikace, která bude vrcholit v první polovině příštího roku, postoupí pouze 44 nejlepších jezdců na světě. "Budu chtít ukázat to nejlepší. Je tady dost těžký skatepark a ještě jezdíme ve čtyřiceti stupňových vedrech," vzkazuje Pek i italského pekla.

Foto: archiv Martina Peka

Skateboardista Martin Pek.

Článek

Nechce ponechat nic náhodě, proto v italské metropoli Pek trénuje od začátku týdne. Dobře ví, co je ve hře. Na olympiádě v Paříži se představí v disciplínách street i park pouze 24 nejlepších jezdců světa. Z každé země se mohou kvalifikovat pouze dva nejlépe postavení závodníci. Zkušeného českého závodníka čeká novinka, nastoupí do bojů jako čerstvý otec.

"Když jezdím, musím přemýšlet jen skateboardingu, nesmím si do hlavy pouštět jiné myšlenky. Ale musím říct, že už se teď těším na syna a přítelkyni," vykládá čtyřiatřicetiletý jezdec.

Kvalifikace mužů začíná v Římě ve čtvrtek. Uávod vyvrcholí finálovými jízdami v neděli. V současnosti 33. nejlepšího Evropana v kvalifikačním žebříčku o Paříž čeká první ostrá jízda ve čtvrtek po obědě.

Reklama

Související témata: