Hlavní obsah

Vymyslel závod a pak uznal: Naprostá šílenost! V ulicích Prahy si i hvězdy sáhly na dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to unikátní projekt, u něhož ani jeho stvořitel netušil, jak dopadne. Nakonec měl skateboardový závod v jedné z nejprudších pražských ulic velký úspěch. „Ale byla to naprostá šílenost,“ uznal Maxim Habanec, duchovní otec akce, na níž skončil třetí. Efektní triky s rychlým časem dokázal nejlépe spojit Nizozemec Douwe Macare. Na akci se můžete podívat na následujícím videu.

Jednou z nejprudších ulic v Praze se proháněli skateboardisté. Skoky a překážky pro ně připravil Maxim Habanec.Video: Sport.cz

 
Článek

Sobotní odpoledne přivábilo do Kostelní ulice stovky fanoušků. Na silnici byly nachystané překážky včetně obřího zábradlí, popelnice či překážek svařených speciálně pro tuto akci.

Bylo se na co dívat. „Tím, že jsem to sám vymyslel, musel jsem jezdit naplno, takže vím, jak se všichni cítili. Myslím si, že si každý sáhl na dno, ale to jsme chtěli! Prostě posunout své limity, a to se povedlo,“ radoval se Habanec, výrazná osobnost domácí skateboardové scény.

Foto: Lukáš Wagneter/Red Bull Content Pool

Maxim Habanec na ulici Red Bull Steep Street.

„Jsem nadšenej, že jsem mohl odjezdit celý den a dal všechny jízdy. Nakonec jsem jel i o třetí místo. Šel jsem to prostě all in,” hodnotil.

Do Prahy dostal dvacítku elitních jezdců z celého světa. ,,Závod byl totálně skvělý! Překážky nebyly ani moc velké, ani moc malé, jelo to rychle, ale ne zas moc rychle, takže všechno bylo skvěle kontrolovatelné,“ líčil vítězný Nizozemec Macare.

Časy závodníkům měřily čipy na těle, obtížnost a provedení triků pak hodnotila porota, která udílela body od 0 do 100. Od bodového stavu se odečetl dosažený čas. Došlo i na tvrdé pády, ale naštěstí bez vážnějších následků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.