Hlavní obsah

Žádné koukání do mobilu, je recept šedesátiletého vítěze Asijských her ve skeetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuvajtský střelec Abdalláh Rašídí vyhrál v 60 letech na Asijských hrách počtvrté soutěž ve skeetu a stále sní o olympijském zlatu. Bronzový medailista z OH v Riu a Tokiu a trojnásobný světový šampion má na zachování sportovní dlouhověkosti a ostrého zraku jednoduchý recept: žádné koukání do obrazovky mobilního telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Kuvajtský střelec Abdalláh Rašídí

Článek

Rašídí ve finále v Chang-čou trefil všech 60 terčů a vyrovnal tak světový rekord. O dva body porazil Inda Anananta Naruku, jenž se narodil v roce 1998, kdy Rašídí získal svůj třetí světový titul.

„Jsem šťastný, že jsem vybojoval čtvrté zlato, protože je mi přes šedesát let. Dnes jsem minul jen jeden terč ze 110,“ poukázal Rašídí na svou souhrnnou bilanci z druhého dne kvalifikace a finále. „Toho dosáhnete, když každý den trénujete, cvičíte, plavete a dobře jíte,“ řekl kuvajtský veterán.

Za svou dlouhověkost vděčí přísnému tréninkovému režimu. „Musíte si udržovat silné tělo. Nekoukám do telefonu nebo na twitter, protože to není dobré pro oči. Starám se o své tělo a zdraví, chodím brzy spát a brzy vstávám. Kvůli budoucnosti mám dobrý, ale náročný tréninkový program,“ dodal rodák z metropole Kuvajtu.

Rašídí od Atlanty 1996 startoval na všech olympijských hrách a vyhlíží osmou účast pod pěti kruhy příští rok v Paříži, i když ještě nemá zajištěnou kvalifikaci. O tom, že by nad Seinou završil svou úspěšnou kariéru, ale nepřemýšlí. „Chci rozhodně střílet i po Paříži. Dá-li bůh, budu startovat ještě na dvou olympiádách,“ řekl.

Reklama

Související témata: