Hlavní obsah

Zlatý Ukrajinec udělal na stupních vítězů jasné gesto. Překvapený soupeř nechápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zločinnou vojenskou agresi proti své zemi mají vrytou hluboko ve svých srdcích. Ukrajinští sportovci tak dávají najevo opovržení vůči Rusku a jeho komplicům, respektive jejich reprezentantům i na sportovním poli. Se svým gestem přišel i ukrajinský silák Ivan Čuprinko.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Ukrajinští fanoušci. Ilustrační foto.

Článek

Úspěšný powerlifter zcela ovládl mistrovství světa v bench pressu v Jihoafrické republice, kde vyhrál dvě zlaté medaile. Titul získal v kategorii do 74 kg a navíc vybojoval primát absolutního šampiona.

Na stupně vítězů si šel Čuprinko pro zlato ve společnosti stříbrného domácí borce Marcela Forstera a bronzového Íránce Amira Rézy Mesforuše. Zatímco s Jihoafričanem si Ukrajinec ruku vřele podal, Íráncovu opakovanou nabídku ignoroval. Ani se na něj neotočil.

Mesforuš zjevně šampionův postoj nechápal. Když se snahou o gratulaci ani napodruhé nepochodil, jen pokrčil rameny.

Írán podporuje Rusko v agresi na Ukrajinu dodávkami zbraní. Na Čuprinkovu vlast dopadají takřka denně v masivních počtech útočné drony íránské výroby. Nutno dodat, že ze skrytých dodávek zbraní Putinovu režimu je obviňována i Jihoafrická republika, která šampionát hostila a s jejímž reprezentantem si Ukrajinec ruku podal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články